Moddi kan hanke inn fire Spellemannpriser

– Dette var ikke forventet.

Nominasjonen til årets Spellemannutdeling er nå sluppet.

Du kan se alle nominasjonene her.

Et navn dukker opp hele fire ganger i oversikten er Pål «Moddi» Knutsen (26). Han er nominert til årets popsolist og årets visesang – samt to ganger i kategorien for komposisjon.

– Jeg er veldig glad. Dette var ikke forventet, men veldig gøy. Det som betyr mest er at folk liker musikken, men det er selvsagt veldig stas med nominasjoner.

Moddi har sluppet to album i år. I vår kom Set The House On Fire, og i høst kom Kæm va du.  Det er hans første album på norsk, og omtales av mange som hans beste.

Visenominasjon varmer

Senjadikterne Helge Stangnes, Ola Bremnes og Arvid Hanssen er opphavsmenn til en del av tekstene. Moddi forteller at hele målet med Kæm va du var å videreføre en gammel visetradisjon.

– Vi ville vise at ungdom kan og vil ta vare på visetradisjonen. Mange føler nok at vise er en «gamlis-sjanger».

Nettopp derfor synes Moddi at nominasjonen i vise-kategorien er den som varmer mest.

– Det er rett og slett utrolig gøy å bli nominert i den sjangeren. Det anerkjenner det vi har jobbet for. Det er mange som har ofret mye for de to albumene vi har gitt ut i år, og det betyr veldig mye at de blir godt mottatt.

Han understreker at nominasjonene ikke bare er hans.

– På komponistsiden har det vært involvert 10-12 stykker, så her er det mange som skal dele æren.

 Ny giv

Den gang 23 år gamle Moddi debuterte med Floriography i 2010, og fikk stor oppmerksomhet fra både inn- og utland. Siden den gang har det vært mye turnévirksomhet, men ingen nye album – før årets to utgivelser. Artisten forteller at han føler at han nå har fått en ny giv.

– Responsen publikum har gitt oss for de to albumene i år betyr mye. Gnisten for å drive med musikk er tent på ny, sier han.

Han understreker imidlertid at han ikke har noen planer om å fortsette å gi ut to album i året.

– Jeg har ennå ikke skrevet et eneste vers til neste plate, så det blir nok en stund til.

Se videoen til «En sang om å fly»: