Morrissey droppet av plateselskap

Kort tid etter utgivelsen av World Peace is None of Your Business jakter den tidligere The Smiths-vokalisten på nytt label.

For en liten måned siden kom Morrisseys tiende soloplate World Peace is None of Your Business ut. Skiva fikk P3s anmelder til å trille terningkast tre og skrive: «Morrissey er sedvanlig lunefull på World Peace is None of Your Business. Denne gangen er imidlertid avkastningen lav».

Les hele anmeldelsen her.

Nå skriver imidlertid flere nettsider at den tidligere The Smiths-vokalisten nok en gang er uten et plateselskap. Harvests Records skal ha droppet artisten.

Nektet å betale for musikkvideo

Ifølge The Guardian skal en representant for artisten ha avslått å kommentere innlegget som ble postet på på nettsiden True To You i helga.

«Noen uker etter utgivelsen av Morrisseys World Peace is None of Your Business har Capitol Records, som ledes av Steve Barnett, avsluttet sitt forhold til Morrissey. Morrissey er igjen på jakt etter et plateselskap», skriver nettsiden.

Morrissey hadde signert en avtale om å gi ut to album med Harvests Records og Capitol Music i januar – etter en lang kamp for å finne et plateselskap. World Peace is None of Your Business er Morrisseys første skive siden 2009.

Men forholdet mellom dem skulle ikke vare. Morrissey og plateselskapet hadde en misforståelse om hans offisielle Twitter-konto, som nå er slettet. Tidligere denne måneden la han også ut et innlegg på True To You, der han anklaget Harvest for å nekte å betale for en ny musikkvideo.

55-åringen hevdet også at han ikke hadde mottatt noen invitasjoner til å spille på TV eller omtale det nye albumet.

En av musikkens mest sentrale artister

Barnett som er styreformann og administrerende direktør i Harvests, som igjen er eid av Universal, hadde ifølge The Guardian vært den viktigste driveren i Morrisseys Harvest-kontrakt. I februar tidligere i år uttalte Morrissey følgende:

– Steve Barnett dukket opp med en avtale og sa «la oss gjøre det». Så da kjørte vi på. Det er alltid mye mer produktivt når folk går rett til poenget.

Det tiende soloalbumet ble sluppet i midten av juli og var opprinnelig ment å være den første av to album, som avtalen innebar. Da kontrakten mellom Barnett og Morrissey ble kunngjort i januar – var Barnett tydeligvis fornøyd.

– Morrissey er åpenbart en av musikkens mest sentrale og innflytelsesrike artister, sa han i januar i år.

Morrissey er ikke bare kjent for sin musikk. Den forhenværende The Smiths-vokalisten har også hatt side kontroversielle utspill gjennom tidene. Han har blant annet bagatallisert han terroren i Norge, kommet med rasistiske uttalelser og kalt dronning Elisabeth en fascist og sammenlignet monarken med en diktator.

Morrissey – «The Bullfighter Dies»: