Nå står endelig Miss Tati fremst

Hun har tidligere koret for artister som Moi, Datarock og Store P. Nå er det Tatiana du først og fremst skal høre på.

Miss Tati går av scenen og kaster seg i armene på koristene sine med et stort smil etter konserten på Urørtscena på Slottsfjell. Stemninga har vært helt spesiell. Vi snakker om nordmenn som har dansa – edru – klokka to på dagen på en festival. De rundt 50 publikummerne har i dag gjort Tatiana Palanca ganske lykkelig.

I dag er det hun som har stått fremst, det er hun som har vært stjerna, og det er hun som har korister i motsetning til å være det for andre.

– Dette var helt hinsides. Jeg hadde vært fornøyd hvis det kom 30 stykker, liksom. Jeg tenkte: Hvem gidder å komme å se meg klokka 2 på dagen når de allerede har festa i to dager? Det gir så uendelig mye når folk smiler og koser seg som de gjorde i dag. Jeg har egentlig ikke ord, sier Tati.

LES: Miss Tati som Ukas Urørt

Miss Tati under Store Ps konsert på Hovefestivalen i år. (Foto: Rashid Akrim, NRKP3)
Miss Tati under Store Ps konsert på Hovefestivalen i år. (Foto: Rashid Akrim, NRKP3)

Du har nok hørt stemmen til Miss Tati før. Hun har kora for Forza, Superfamily, Moi, Datarock, Kakkmaddafakka, Whitest Boy Alive, og nå, Store P. Når det nå er hun står fremst virker det ikke som om hun er redd for å hverken synes eller høres.

Miss Tati rapper, synger, og danser. Det er soul, det er hip hop, og det er alt som er dansbart. Hun har hørt og sett på Tina Turner, Chaka Khan, de damene der vet du. Divaene som lager show.

– Det må være soulen som er viktigst for meg. Jeg har vært lenge på RnB-bølgen, og det er noe med det gospel-elementet og med stemmen som er veldig jamrete, og som har tekster og melodier som treffer meg så godt.

– Det er så naturlig for meg å uttrykke meg på den måten. Helt fra jeg var liten har jeg likt å lage litt show, har alltid tulla litt i familieselskaper, jentekvelder og sånn, og har aldri vært redd for å slippe meg løs.

Sjekk ut Miss Tatis profil på Urørt her

Starta som livredd korist

Tati starta å kore sammen med bestevenninna Irem Muftuoglu i 2009. De hang sammen, sang sammen, og til slutt fikk de muligheten til å opptre med Forza. Hun mener har fått mye ut av å komme seg inn i musikkmijøet som korist.

– I begynnelsen var jeg livredd bare for å stå på siden av scena, for jeg trodde at alle stod å så på meg, men det var jo ikke tilfellet i det hele tatt. Etter hvert ble jeg så imponert over hvordan hovedvokalisten klarer å få med publikum, og da ble jeg mer sulten på å stå på scena selv. Jeg begynte å skrive låter, satt på pikerommet og skrev og sang, og bestemte meg til slutt for å fremføre det.

Det har vært et så gøy eventyr, det å komme inn i miljøet på den måten. De fleste går jo BAM – rett på solo og fokuserer på det, mens jeg har hatt mye utbytte og har storkoset meg med å kore opp gjennom tiden, sier Tati.

Miss Tati etter konserten sin på Slottsfjell. (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)
Miss Tati etter konserten sin på Slottsfjell. (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)

Langt frem til scenekanten

Under fjorårets Oscarutdeling gikk prisen for beste dokumentar til en film om en rekke legendariske amerikanske backupsangere. Det er en film med mange skjebner Miss Tati kan kjenne seg igjen i. I Twenty Feet from Stardom møter man sangere som Darlene Love og Merry Clayton, backupsangere for Rolling Stones, Ike & Tina turner, Sting, og Lou Reed – damer som har fått andre artister til å høres bra ut i flere tiår. For Miss Tati var filmen en bekreftelse på at flere har hatt samme tanker som henne.

– Tenk det, jeg var ikke alene. Jeg kjente meg så utrolig igjen, og det var så deilig å se hvordan andre i samme situasjon som meg hadde det. Det var så rått å se hvordan de damene der hadde klart seg, og en utrolig historie om underdogs, som jeg jo elsker.

Kjærligheten, dessverre

I høst kommer Miss Tati med sin første utgivelse. Fire låter er miksa, fire til er spilt inn, og kjærlighet og samfunnsengasjement er gjennomgangstemaer i Tatis låter.

– Kjærligheten altså, dessverre går den igjen. Det er jo en million måter å skrive en kjærlighetslåt på, og jeg må bare skrive den på min måte, fra mitt utgangspunkt. Det er også en del der om mine synspunkt på samfunnet vårt, og hvordan vår generasjon er. Vi er veldig egoistiske, og er for lite flinke til å stoppe opp og leve nå. Vi må være mer tilstede, og må søke etter å alltid bli bedre og mer modne som personer, og ikke alltid gjøre det andre forventer av oss.

VÆRE MER TILSTEDE, SØKE ETTER ALLTID Å BLI BEDRE OG MER MODNE SOM PERSONER og leve nå – OG IKKE ALLTID GJØRE HVA ANDRE FORVENTER AV OSS.

Miss Tati er langt ifra en uerfaren artist, og har allerede kommet seg lengre enn mange av sine medmusikere i Urørt-systemet. Hun har til og med stått på scena på Samfundet i Trondheim under en Urørtfinale sammen med Moi. Kanskje blir hun en av de som skal stå på scena til neste år?

– Åh, det hadde vært drømmen. Jeg har jo blitt så heldig å bli plukket ut som Ukas Urørt, og tenk det, å kunne være med i Urørtfinalen som soloarist!