Neverland selges

Michael Jacksons tidligere hjem og fornøyelsespark skal selges. Med på kjøpet følger blant annet en egen jernbane.

Michael Jackson kjøpte den avsidesliggende eiendommen for å verne om privatlivet sitt. (Foto: NTB Scanpix, Phil Klein)
Michael Jackson kjøpte den avsidesliggende eiendommen for å verne om privatlivet sitt. (Foto: NTB Scanpix, Phil Klein)

En to timers kjøretur unna Los Angeles ligger en av de mest ikoniske eiendommene i moderne tid, Neverland.

Neverland var Michael Jacksons hjem i over 15 år, siden han kjøpte ranchen i 1988.

Selv om popartisten flyttet fra Neverland flere år før han døde i 2009, vil den over 10 000 dekar store eiendommen alltid bli forbundet med «kongen av pop».

Les også: – Michael satte en viss standard

Nå melder det anerkjente magasinet Forbes at Neverland skal selges.

Jackson-arvingene frustrerte

Ifølge Forbes forteller kilder at investorselskapet Colony Capital, eid av milliardæren Tom Barrack, gjør seg klar til å selge eiendommen som befinner seg i Los Olivos, California.

Dette skjer tydeligvis mot Jackson-familiens vilje.

– Vi er frusterte, skuffede og triste for at det har kommet til dette, sier en representant for Jackson-boet til Forbes.

Neverland eies både av arvingene etter Jackson og Colony Capital. I 2007 inngikk nemlig Barrack en avtale med Jackson som gikk ut på at investoren overtok en gjeld på nesten 150 millioner kroner, mot en eierandel og videresalgsrett.

De siste årene har Colony Capital betalt for vedlikehold av Neverland, som Forbes mener ligger på rundt 30 millioner kroner i året, men nå velger de altså selge.

Hadde egen jernbane

Michael Jackson inviterte ofte gjester på besøk til Neverland. Her sitter noen av dem på en av karusellen i 2004. (Foto: NTB Scanpix, Mark J. Terrill)
Michael Jackson inviterte ofte gjester på besøk til Neverland. Her sitter noen av dem på en av karusellen i 2004. (Foto: NTB Scanpix, Mark J. Terrill)

Neverland-ranchen er mest kjent for å være hjemmet til popartisten Michael Jackson fra 1988 til 2008. Jackson kalte opp eiendommen etter fantasiøyen Neverland fra historien om Peter Pan, gutten som ikke ville bli voksen.

Les også: Bieber og Jackson på samme låt?

Jackson kjøpte eiendommen i 1988 for et sted mellom 100 og 180 millioner kroner, og ranchen var både hans hjem og private fornøyelsespark. Han fylte Neverland med flere karuseller, et pariserhjul, en dyrehage og en egen jernbane.

Neverland ble også grundig gjennomsøkt av politi da Jackson ble tiltalt for flere overgrep mot en mindreårig gutt i 2003. Popstjernen uttalte senere at han ikke ville tilbake til Neverland etter at stedet ble endevendt i etterforskningen, og sa at han ikke lengre så på ranchen som sitt hjem.

Ville lage scenekunstskole

Mot slutten av livet sitt, var Jackson interessert i å gjøre Neverland om til en scenekunstskole. Etter hans død mente flere at eiendommen burde gjøres om til en severdighet, lik Elvis Presleys Graceland.

Selv om Michael Jacksons bo har håvet inn rundt fire milliarder kroner siden popkongens død, virker det lite sannsynlig at de er interessert i å investere mer penger i en eiendom som ikke gir inntekt, men med vedlikeholdskostnader på flere titalls millioner kroner i året.