Nicki Minaj saksøkt

En amerikansk produsent hevder at hitlåten «Starships» har tjuvlånt betydelige deler av hans klubblåt «Neu Chicago».

En av vår tids største kvinnelige rappere har blitt saksøkt for brudd på opphavsrettigheter. Det er musikkprodusenten Clive Tanaka som vil bringe Nicki Minaj til retten.

Stor suksess med «Starships»

Nicki Minaj. (Foto: NTB Scanpix, AP, Jason DeCrow)
Nicki Minaj. (Foto: NTB Scanpix, AP, Jason DeCrow)

I søksmålet, som ble levert inn på tirsdag i Chicago, anklager Tanaka Minaj for å ha stålet deler av klubbsporet «Neu Chicago» fra 2011 til sin egen hitlåt «Starships».

Det er ikke bare den Trinidad og Tobago-fødte superstjernen søksmålet er rettet mot. Produsent RedOne og låtskriverne Carl Falk, Wayne Hector og Rami Yacoub er også i søkelyset til Tanaka.

Det blir hevdet at trioen RedOne, Falk og Yacoub hadde gode muligheter til å høre Tanaka-kuttet da den ble brukt i skandinaviske TV-reklamer, siden de bodde i Sverige da sporet frekventerte skjermen.

Les flere saker om Nicki Minaj her | Les anmeldelse av Nicki Minaj-konserten i Oslo i fjor

«Starships» fikk stor kommersiell suksess, med tung radiorotasjon i USA og hyppige avspillinger via strømmetjenester. I fjor var Minaj-sporet innenfor topp ti på Billboard-listen 21 uker i strekk.

– For mange likheter

Aktor Christopher Niro er mannen som leverte rettpapirene på vegne av Tanaka. Identiteten til den fornærmede er fortsatt ukjent, og den eneste informasjonen som er å finne i søkmålet er at vedkommende er født i 1976 og er amerikansk statsborger. Han har heller aldri opptrådd offentlig.

Til Chicago Tribune forteller Niro at Tanaka jobber med et nytt album og et manus i Argentina: – Han foretrekker å være alene. Målet hans er å lage musikk.

Niro legger også til at det er for mange likheter mellom sporene til å ikke legge merke til det.

Tanaka krever økonomisk kompensasjon såvel som erstatning for skade på hans rykte som artist.

Hør begge sporene og bedøm selv:

«Neu Chicago»:

«Starships»: