Nittitallshelter på gjenforeningsturné

S Club 7 legger ut på veien igjen, og innrømmer at det delvis er på grunn av pengene.

Husker du de glade, britiske ungdommene i gruppen S Club 7? De som for 15 år siden dominerte popkulturen med sin lettfordøyelige listepop og en formiddags-tv-serie om seg selv?

I forrige måned kom gladnyheten for mange, og kanskje skrekknyheten for andre, om at alle de sju medlemmene i popgruppen skulle gjenforenes – ti år etter de forsvant fra rampelyset.

Les også: Nittitallet er tilbake – Hvor ble de av?

Flere kritikere mente at gjenforeningen kun var et påfunn for å tjene penger, og gruppen innrømmer at det delvis stemmer.

– Det er sånn vi tjener penger

Jon Lee, slik han så ut i 2001. (Foto: Promo)
Jon Lee, slik han så ut i 2001. (Foto: Promo)

I utgangspunktet skulle de sju medlemmene kun samles til en kort konsert under den årlige Children in Need-veldedighetsaksjonen, som kringkastes av BBC.

Scenereturen på fredag ble såpass vellykket (døm selv i videoen lengre nede i saken), at det ble bestemt at S Club 7 skal legge ut på turné neste vår og spille 11 konserter på forskjellige britiske arenaer.

I et intervju med nettavisen The Mirror innrømmer lysluggen Jon Lee at penger er en av grunnene til turneen, men insisterer samtidig på at det ikke er den eneste grunnen.

– Det med pengene er sant. Dette er jobben vår, og det er sånn vi tjener penger. Men det er ikke den eneste grunnen til at vi gjør det. Vi hadde aldri gjort det hvis vi ikke elsket det – og det er det viktigste.

Jo O’Meara stemmer også i, og sier:

– Det er sant. Man må jo få betalt for den jobben man gjør.

Fredag kveld inntok altså nittitalls-heltene scenen igjen for å fremføre en medley av sine største schlägere, uten å overbevise alle skeptikerne. YouTube-kommentarfeltet var ganske samstemt, og flere der mente at opptredenen både var flau og direkte dårlig.

Se S Club 7 sin første opptreden på over ti år, og døm selv:

Godt opp i tredveårene

Den engelske popgruppen S Club 7 ble dannet, og holdt i tømmene, av den tidligere Spice Girls-manageren Simon Fuller i 1998. Sjuspannet ble fort verdensberømte, godt hjulpet av TV-serien Miami 7 – som blant annet ble vist på norsk TV 2.

Etter flere suksessfulle år begynte nedturen da Paul Cattermole stakk fra gruppen i 2002 grunnet «kreative uenigheter». Ett år senere kunngjorde resten av besetningen under en konsert i London at de kastet inn håndkleet.

Fra 1998 til 2003 rakk S Club 7 å slippe fire studioalbum, og gjengen fikk flere hitsingler med for eksempel «S Club Party» og «Bring It All Back».

I 2008 prøvde tre av medlemmene, Bradley McIntosh, Cattermole og O’Meara, å samle seg for en mini-gjenforeningsturné, hvor de fremførte noen av hitsene på mindre nattklubber og universiteter.

Først i oktober i år ble det klart at hele den originale besetningen, som nå er mellom 32 og 38 år gamle, skulle gjenforenes.

Se musikkvideoen til S Club 7 – «S Club Party»: