Noah and the Whale til Oslo og Bergen

Noah and the Whale slipper nytt album i mai, og stikker innom Norwegian Wood og Bergenfest, 13. og 14. juni.

Charlie Fink er vokalist, frontmann og låtskriver for Noah and the Whale. Her på Optimus Alive i Alges. Foto: Scanpix/Hugo Correia. REUTERS Photos.
Charlie Fink er vokalist, frontmann og låtskriver for Noah and the Whale. Her på Optimus Alive i Alges. Foto: Scanpix/Hugo Correia. REUTERS Photos.

I 2008 slapp bandet sitt debutalbum, Peaceful, the world lays me down, som raskt nådde en femteplass på de britiske listene. Bandets første topp 10-hit kom i form av singelen «5 Years time». Med gjennombruddet hoppet også flere andre folkrock-band med på bølgen, blant annet Mumford & Sons, Laura Marling og Emmy the Great.

Hardtjobbende

Noah and the Whales andre album kom i 2009, og var et mye mer dystert og mørkere album enn det første. The First Days of Spring var sterkt preget av frontmann og låtskriver, Charlie Finks, brudd med Laura Marling, som også periodevis var et medlem av bandet.

Last Night on Earth ble bandets tredje album, og kom for drøye to år siden. Plata solgte til platinum, og Noah and the Whale kunne nok en gang vise til en topp 10 plassering på den britiske albumlisten. P3 listet to av sangene på albumet: «L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.» og «Waiting For My Chance to Come». Flere store musikksider satte albumet blant de 50 beste i løpet av 2011.

Ny lyd på vei

I fjor høst annonserte bandet sitt fjerde album. Charlie Fink kunne fortelle til BBC at albumet ville bli mer «engelsk», og at han anså det forrige albumet som et mer «amerikansk» album.

Gode tekster og fantastisk historiefortelling er nøkkelord for bandet som gjester Norwegian Wood den 13. juli, og Bergensfest 14. juli. Bandets formidlingsevne, og deres evne til å tegne karakterer i tekstene er svært gode. Ved å mikse det med fengende og avhengighetsskapende melodier, skaper de et flott utgangspunkt til å ta med både Frognerbadet og Bergenshus Festning på en flott opplevelse.

Hør deg opp på Noah and the Whale her:
«L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.»

«5 Years time»
http://www.youtube.com/watch?v=T8YCSJpF4g4
«Shape of my heart»
http://www.youtube.com/watch?v=t7Q2b2uTlHY

Hva synes du om Norwegian Woods artistslipp? Legg gjerne igjen en kommentar!