– Noen ganger må du legge fra deg egoet

Ina Wroldsen opplever stor suksess med «How Deep Is Your Love» – uten å stå oppført i utgivelsen.

Ina Wroldsen hos P3morgen. Foto: Rebecca Kjellmann, NRK P3
Ina Wroldsen hos P3morgen. Foto: Rebecca Kjellmann, NRK P3

Hitmaker og Idol-dommer-debutant Ina Wroldsen har hatt massiv suksess med å skrive låter for navn som Britney Spears, Shakira, One Direction.

Og ikke minst Calvin Harris.

Hun har forøvrig en finger med i spillet på to nominasjoner på Brit Awards – Jess Glynnes «Hold My Hand» og megahiten «How Deep Is Your Love» med DJ og produsent Calvin Harris.

Houselåten «How Deep Is Your Love» med sistnevnte skotte har over en kvart milliard avspillinger på Spotify, og sporet har nådd topp ti-plassering i 22 (!) forskjellige land.

Businessteft intakt

– Alle vet jo at hun er en gudbenådet låtskriver, og vokalist – men jeg tror også hun kan ha en lang framtid som bakkvinne i bransjen. Hun har en unik evne til å se hele artisten, og en åpenbar og drivende energi, som har vært til stor inspirasjon for meg, sier meddommer Gunnar Greve i Idol om 32-åringen.

Men sangeren/låtskriveren, som er bosatt i London, er ikke oppført i den offisielle utgivelsen til «How Deep Is Your Love».

– Det kom veldig kjapt på. Vi fikk vite at Calvin ville lansere låten, og at han ville beholde vokalen min. Jeg spurte om navnet mitt kunne være på singelen. Det var de usikre på … men så er det faktisk ikke så big deal for meg. Jeg gadd ikke å sette i gang masse greier, sier Ina Wroldsen til P3morgen.

Hør intervjuet hos P3morgen

«How Deep Is Your Love»:

Hva hadde skjedd om du krevde å bli kreditert?

– De vet hvem som synger i bransjen. Men noen ganger må du legge fra deg egoet ditt. Jeg er låtskriver, først og fremst, sier hun til P3.

– Han kunne ha fått inn Ellie Goulding eller Rihanna. Det kunne ha blitt «ja, greit, men da skal du ikke synge i det hele tatt».

– Det er en ukultur for tida mellom produsenter og kvinnelige vokalister. Produsentene føler at de ikke trenger å ha med navnet til jentene. Men det er mye viktigere for meg å sikre meg den cutten, forteller hun.

For ordens skyld: Med cut menes det låtplassering.

Komfortabel i sin rolle

For et snaut år siden sa Wroldsen noe av det samme under en P3 Spanderer-innspilling»: – Når noen velger å ta en låt fra meg, er det en mening ved det. Jeg er en låtskriver først og fremst.

Nylig fremførte Wroldsen «How Deep Is Your Love» med Calvin Harris på Jimmy Fallon, en setting som hun er komfortabel med.

Men hun syns musikkbransjen handler mindre om opptredener, sang og musikk.

– Det handler mye om alt det andre. Jeg er veldig komfortabel med rollen min, at jeg kan gjøre det jeg vil, og si nei til det jeg ikke vil, sier Wroldsen.

Gunnar Greve kommenterer dette: – Mange opplever henne som hard og tøff, men egentlig er hun bare jævlig dedikert. Hun krever mye av omgivelsene og menneskene rundt seg, men hun krever enda mer av seg selv.