Nok en vokalist forlater Nightwish

Nightwish og vokalist Anette Olzon har bestemt seg for å gå hver sine veier.

Bruddet skjedde under bandets USA-turne for konseptalbumet Imaginaerum, som i slutten av november vil bli utgitt som en spillefilm. Her vil musikerne i bandet få prøve seg på filmlerretet, noe som med andre artister har fungert med ymse resultat.

LES: Lydverkets anmeldelse av Nightwish – Imaginaerum

Nightwish – Imaginaerum trailer
Anette Olzon skal ha blitt syk rett før en konsert i Denver, og måtte tilbringe kvelden i en sykehusseng. Resten av bandet valgte på tross av dette å fullføre konserten med to erstattere. Dette falt ikke i god jord hos vokalisten.

Noen ganger blir vi syke, og konserter blir avlyst. Rihanna ville ikke fått Britney Spears til å synge for henne dersom hun var syk. For meg er det uforståelig at konserten er mer viktig enn medlemmene i bandet, skrev Anette Olzon på bloggen sin før splittelsen.

Flere problemer

Ifølge bandet skal det lenge ha vært en konflikt innad i bandet på grunn av musikalsk uenighet. Dermed ble dette dråpen som fikk begeret til å renne over. Nå har bandet hentet inn Floor Jansen (tidligere medlem av metalgruppa After Forever) som erstatter for resten av turneen.

Et kapittel er slutt, og vi har bestemt oss for å skille veier med Anette Olzon. Dette er en gjensidig beslutning, og best for begge parter. Nightwish har ingen intensjon om å avlyse noen av de fremtidige konsertene, og derfor har vi hentet inn Floor Jansen fra Nederland, heter det i en pressemelding fra Nightwish.

Ikke første gangen

Mange av fansen til Nightwish hadde delte meninger da Anette Olzon først kom inn i bandet for fem år siden. Hun erstattet nemlig tidligere vokalist Tarja Turunen, som var med på å grunnlegge bandet. Den gangen skal det også ha vært musikalske uenigheter i bandet som førte til bruddet  Selv om det tidligere hadde vært en del skriverier om at Turunen og gruppas keyboardist  Tuomas Holopainen kranglet om mer enn bare musikken.

Turunen hadde blitt enig med bandet om å fullføre en siste turne, men før det ble aktuelt fikk hun et brev om at gruppen ikke lengre ønsket hennes tjenester. Brevet ble lagt ut i sin helhet på hjemmesiden til Nightwish. Vi får håpe at bandet snart finner en fast vokalist, og ikke sliter like mye som det fiktive bandet Spinal tap gjør med å beholde trommeslagerne sine.

Nightwish – Storytime