Ny låt: Admiral P

Han er én av dem som har plassert norsk reggae på kartet, og nå er debutalbumet like rundt hjørnet. Hør sporet «Engel» her.

Philip Boardman, bedre kjent som Admiral P, har siden sitt gjennombrudd i 2011 servert oss tropiske hits som «Snakke litt», «Spinnvill» og «Kallenavn» og «Skakke Gi Opp», og nå er hans debutalbum endelig like rundt hjørnet.

Den norsk-zambiske artisten er kjent for glade, nærmest banale, tekster og refreng som klistrer seg til hjernen – og nå slipper han sin ferske låt «Engel» sammen med Nico D.

Les anmeldelsen av Nico D – Coming In From The Cold (5/6)

– Låta kom ganske så plutselig, egentlig. Jeg og Nico hadde snakket sammen om å lage en låt som kunne være med på albumet. Vi hadde også prata om hvem som har hjulpet oss gjennom harde tider og vi bestemte oss for å kalle dem engler. Alt fra venner, familie til folk vi akkurat hadde møtt, men som hadde gitt oss gode råd og inspirert oss, forteller Admiral P og fortsetter:

– En dag satt vi i studio da Nico begynte å synge om akkurat det. «Du er min engel» og sim salla bim – der var låta.

Hør Admiral P – «Engel» her:

Dansbart album

Han har brukt over et år på å ferdigstille sitt debutalbum – noe han selv mener er litt for lenge. På hans siste låt, «2by2» prøvde han å sveise sammen to kjære steder – nemlig Zambia og Norge. Han forteller at han vil prøve å vise nordmenn hvor stor sjangren reggae er på sitt nye album.

Se OnklP & De Fjerne Slektningene covre «2by2» på by:Larm

– Dere kan forvente dere flere dansbare låter på albumet som er 98,5 prosent norsk, i tillegg til flere engelskspråklige låter gjennom zedway.

Det er ingen tvil om hvor inspirasjonen hans stammer fra. Admiral P vokste nemlig opp i morens hjemland Zambia før han flyttet til Norge som tenåring, noe som i senere tid har ført til at han er én av dem som har satt norsk reggae på kartet.

Nylig dro han tilbake til Zambia for å opptre på Siavonga Music Festival, en festival som ble arrangert for andre gang.

– Hva er den største forskjellen å opptre i Zambia og Norge?

– De største forskjellene er helt klart omgivelsen og tidsskjema. De er ikke like strenge på tid i Afrika, og vil publikum ha mer så får du ikke forlate scenen.

Admiral P. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Admiral P. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Samhold

Selv om reggaemusikken har vært smal i Norge, har Admiral P jobbet for å øke nordmenns interesse for sjangren. Her hjemme er interessen fortsatt liten, men økende, og i august arrangeres Scandinavian Reggae Festival for andre gang, der du kan vinne billetter.

– Jeg gleder meg veldig til Scandinavian Reggae Festival. Det er viktig at vi har en sånn festival der vi kan komme nærmere hverandre og vise et eksempel på samhold. Det er ingen tvil om at det blir god stemning. Kanskje blir det et par overraskelser fra Zambia i settet mitt. Hvem vet, sier han og fortsetter:

– Jeg gleder meg til sommeren. Det blir alltid god stemning når sola skinner.

Les også: Vinn reggaecruise- og festival

Admiral P + B-Flow + General Ozzy + Gyptian – «2by2»: