Ny musikk på P3

Ellie Goulding, Chvrches og Arshad Maimouni er blant nykommerne på våre spillelister. Luft din mening i kommentarfeltet!

Noen skal ut, andre skal inn. Sånn fungerer det ukentlig når P3s musikkprodusenter velger ut musikken som skal fylle dagen din. Her presenterer vi de fem nye låtene som nå skal inn på P3s A-, B- og C-lister.

Sjekk ut alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Jay-Z – «Oceans»

Jay-Z slapp sitt tolvte soloalbum i forrige uke og Magna Carta… Holy Grail er spekket med  både Samsung-spons og nyskapende hiphop-låter. BBC 1xtra var så ivrige at de listet hele fire låter med en gang. Vi nøyer oss med det mørke femtesporet «Oceans»  med alles yndling Frank Ocean. I tillegg har låta et veldig tidsriktig, Swim Good-aktig sound og en seriøs, historisk tekst.

Arshad Maimouni – «Definere meg»

Fra Oslos mest beryktede bydel, Grønland, kommer rapper og nå også R&B-artist Arshad Maimouni. Arshad er, for noen få, kjent som Kavehs kompanjong i gruppa Arshad & Kaveh, som de to startet i sine spede ungdomsår. Låta «Definere meg» er en spennende, norsk R&B-låt med et utypisk tema for sjangeren dog viktig og aktuelt. Arshad mener R&B på norks har vært en mangelvare, og dette ønsker han å forandre på. Med et mykt, variert, definerende og brennhett lydbilde er det moro å både støtte og høre denne typen ny, norsk musikk.

Bloc Party – «Ratchet»

I 2005 slapp Bloc Party debutalbumet Silent Alarm. Med det ble britene et av de aller heiteste bandene på kloden, med singler som «Banquet» og «Helicopter»i spissen. De viste allerede da interesse for klubbmusikk ved å slippe en remikset versjon av albumet hvor blant annet M83, Erol Alkan og Four Tet bidro. På tredjealbumet Intimacy (2008) fusjonerte de postpunk-referansene med klubbinspirasjonen og endte opp med et tidvis friskt album. Nå er den karismatiske frontfiguren Kele Okereke og resten av Bloc Party tilbake etter fjorårets nedtur Four. Singelen heter «Ratchet» og er en helsprø energiutladning av beste sort.

Chvrches – «Gun»

For øyeblikket kryr det av elektropopband frontet av kvinnelige vokalister, ja, nesten for mange, rett og slett. På papiret ser ikke skotske Chvrches til å skille seg ut i det hele tatt, men det har de siden debutsingelen «The Mother We Share», som kom i august i fjor, likevel gjort. Vokalist Laura Mayberry har en særegen stemme som det er vanskelig å ikke legge merke til, men du verden så behagelig den er – også fra scenekanten. «Gun» er bandets nyeste singel og er stappet med friske elektroingredienser og et refreng du burde hoppe trampoline til. Chvrches er ute med Recovery EP nå og kommer senere i år ut med debutalbumet The Bones of What You Believe.

Ellie Goulding – «Burn»

P3-yndling Ellie er tilbake med nok et fyrverkeri av en poplåt. Med sin karakteristiske, lyse, søte og klare vokal setter hun igjen sitt helt eget preg på musikken. Hun er for tiden også aktuell med Calvin Harris-samarbeidet «I Need Your Love» som har vært lista både på P3 og mP3. Ellie slapp sitt andre album, Halcyon, i oktober i fjor og har uttalt at hun kommer med en relansering av albumet (Halcyon Days) i løpet av sommeren. Denne låta er andresingelen fra det kommende albumet. Ellie Goulding turnerer i sommer rundt om i USA sammen med Bruno Mars.