Ny musikk på P3!

Hva synes du om P3-musikken? Denne uka har vi lagt inn nye låter fra blant annet Lemâitre, Ciara og nykommerne i Frk. Fryd.

Ciara – Overdose

Det er tre år siden sist R&B-prinsessen Ciara slapp album. Nå er hun omsider tilbake med ny stil (kilde: Instagram), ny kjæreste (artisten Future som også har vært med på produksjonen) og et nytt og selvtitulert album (Ciara). Skiva er, i kjent stil, dominert av både harde og myke klassiske R&B-låter, men sistesporet «Overdose» skiller seg betydelig ut. Ciara beviser nemlig med dette at hun mestrer, den typisk Skandinaviske, elektropop-sjangeren også. Låta har en tung og diggbar bass, glade synthlinjer og et refreng som fester seg. Det gledes å se at denne typen artist klarer å henge med i tiden og fornye seg.

Frk. Fryd – Blod Og Honning

Urørt-bandet Frk. Fryd består av fire rockejenter fra Stavanger. De har, til tross for sin unge alder, allerede spilt sammen i 7 år og det høres at disse jentene er dyktige. «Blod Og Honning» er en rå og hard rockelåt på norsk, som her hentet fra jentenes kommende EP (produsert av Blood Command-gitarist Ynge Andersen). Og «Blod og Honning» høres ut som nettopp en krysning av Blood Command og Oslo Ess (som de også har turnert med). Det gir låta en klar plass på våre spillelister.

Lemâitre – Cut To Black

Mesterguttene i Lemâitre er ute med tredje del av EP-serien Relativity. P3 har spilt spor fra alle tre allerede, og frem til nylig har låta «Continuum» snurret og gått på vår frekvens. Nå har vi altså tatt fatt på sistesporet «Cut To Black» fra samme utgivelse. En låt som er en noe roligere og søtere versjon en søsterlåta. Med behagelige vokallinjer, ett yndig pianospill og de karakteristiske lydeffektene krydrer Lemâitre den loungeaktige beaten i kjent stil.

Billie Van – How Can It Be So Hard

Du vet når en sang har et lite, men veldig fengende parti som du ved første lytt får deg til å nynne som om du er nyforelsket? Om du mot formodning ikke har opplevd det før kan du glede deg til å høre Billie Vans nyeste låt «How Can It Be So Hard?». Tekstlinja «Everyone is a winner, and everyone has a broken heart» er nemlig svøpt inn i en ubegripelig søt melodilinje som det er umulig å bli kvalm av.

Se også: Sjekk ut denne flotte akustiske versjonen av «How Can It Be So Hard» som Billie Van gjorde på brygga i Tønsberg med kumpanene Mikael Paskalev og Jonas Alaska her: https://p3.no/musikk/p3-spanderer-billie-van/

The Naked and Famous – Hearts Like Ours

Endelig er de popyndlingene i The Naked & Famous fra New Zealand tilbake. For noen år tilbake gjorde de en flott figur på P3 sine spillelister og ble også utnevnt som et av 2011s mest spennende band av BBC. De har videreutviklet det luftige uttrykket de slo igjennom med, og minner med «Heart Like Ours» mer om M83 enn MGMT. Tidsriktig, storslagent og veldig oppløftende.

Le Youth – C O O L

Det er blitt skrevet mange ganger i år allerede, men vi minner gjerne om det igjen: Nittitallet er tilbake! Også rent musikalsk. En av de låtene som har tatt i bruk nittitallsinspirasjonen på best vis så langt i år er den sylfrekke «C O O L» av Los Angels produsenten Le Youth. På «C O O L» fusjoneres følsom r&b-pop a la Aaliyah med klassisk house og utgjør en av sommerens svaleste og ikke minst mest sexy låter.

Marlene – Bon Voyage

Hun er så fersk, den nye svenske artisten Marlene, at det måtte et godt stykke detektivarbeid for å finne noe som helst informasjon om henne. Til slutt fikk vi tak i hennes fulle navn, Marlene Strand, og oppdaget at det er hun som har stemmen på partyprinsen Benga sin Pour Your Love (Benga – Pour Your Love). Det mest interessante er uansett hennes debutsingel «Bon Voyage» som på underlig og sømløst vis blander Kate Boys strenge elektropop med et berusende refreng. Svenskene virker altså fortsatt å være utømmelige for elegante og talentfulle popprinsesser.