Obama får kjeft for å la døtrene høre på Beyoncé

Republikaneren Mike Huckabee kritiserer presidentparets barneoppdragelse.

Politiker Mike Huckabee sparer ikke på kruttet i sin nye bok. (Foto: NTB Scanpix, Susan Walsh)
Politiker Mike Huckabee sparer ikke på kruttet i sin nye bok. (Foto: NTB Scanpix, Susan Walsh)

USAs president Barack Obama og konen Michelle er nok begge vant til å komme under skyts fra republikansk hold.

Men denne gangen er årsaken litt pussigere enn vanlig.

Politikeren Mike Huckabee kritiserer nemlig presidenten og førstedamen for å la døtrene sine høre på popstjernen Beyoncé sin musikk.

– Hører hjemme på soverommet

Mange mener nok at det å høre på den musikken man vil er en viktig del av identitetsbyggingen under tenårene – men ikke Huckabee.

I sin nye bok “God, Guns, Grits and Gravy” mener han at det er forunderlig at Barack og Michelle lar døtrene Sasha (13) og Malia (16) høre på popdronningen.

Han argumenterer for at Beyoncés låttekster er “kvalmende, mental gift” og dansekoreografiene “bare hører hjemme på soverommet”.

I et intervju med People sier 59-åringen at Obamaene er “glimrende og eksemplariske foreldre på mange måter”.

– Men det er hele poenget. Jeg forstår ikke hvordan de på en side kan være slike hengivne foreldre og så forsiktige med alt, som hvor mye brokkoli de spiser og hvor de går på skole, sier Huckabee og fortsetter:

– Fremdeles klarer de ikke å se innhold som kanskje ikke er passende for tenåringer i noen av låttekstene eller dansekoreografiene til Beyoncé, som tydeligvis har en slags nøkkel til Det hvite hus.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Obama-familien foran julegranen i Washington. Fra venstre: Malia, Sasha, Barack og Michelle. (Foto: NTB Scanpix, Jonathan Ernst)
Obama-familien foran julegranen i Washington. Fra venstre: Malia, Sasha, Barack og Michelle. (Foto: NTB Scanpix, Jonathan Ernst)

Uttalte Beyoncé-tilhengere

Hele Obama-familien er uttalte Beyoncé-tilhengere. Popstjernen spilte blant annet under president Baracks innsettelse i 2013 og Michelles 50-årsdag i Det hvite hus. I tillegg har førstedamen flere ganger tidligere tatt med døtrene sine på Beyoncé-konserter.

Den konservative Mike Huckabee har de siste årene fungert som programleder i sitt eget prateprogram på Fox News, men trappet ned tidligere denne måneden – visstnok for å vurdere en mulig presidentkampanje i 2016.

Tidligere denne uken ble det også bråk da rapperen Joey Bada$$ publiserte en selfie av førstedatteren Malia i en Pro Era-trøye – noe som skal ha utløst en etterforskning.

Se Beyoncé i musikkvideoen til “Drunk in Love” ft. Jay Z: