– Obama hater USA

Countryartist Hank Williams Jr. mener at president Barack Obama er «en muslim som hater USA».

Hank Willams Jr., her fra hans opptreden på årets CMA. (Foto: NTB Scanpix / Wade Payne, Invision, AP)
Hank Willams Jr., her fra hans opptreden på årets CMA. (Foto: NTB Scanpix / Wade Payne, Invision, AP)

Det går sport i å være krass mot Barack Obama. For en snau uke siden beskyldte Dave Mustaine, frontmann og vokalist i metallbandet Megadeth, den amerikanske presidenten for nylige massedrap i USA. Han gir Obama skylden for at tolv mennesker ble drept og 58 skadd da 24-årige James Holmes tok seg inn på en kinosal i Aurora, Colorado, samt drapene ved Sikh-templet i Wisconsin.

Les saken: Gir Obama skylden for massedrap

Nå er det sønnen til den avdøde countrypioneéren Hank Williams, countryartisten Hank Williams Jr., som anklager Barack Obama for å ha ødelagt USA.

Under en opptreden på Iowa State Fair grep Williams mikrofonen og erklærte følgende: – Vi har fått en muslimsk president som hater bønder, det militære og USA. Og vi hater ham!, erklærte artisten fra scenen. Han skal ha blitt møtt med entusiastiske tilrop fra publikum, melder The Guardian via Metromix Des Moines.

Det er ikke første gang 63-åringen har slengt med leppa mot Obama. I oktober i fjor sammenlignet han presidenten med Adolf Hitler og mistet dermed jobben sin hos tv-stasjonen ESPN. Han ba senere om unnskyldning.

En talsperson fra Obamas kampanjekontor i Iowa ville ikke kommentere Willams nyeste anklager, utover at «denne typen absurd nonsens egentlig ikke fortjener et svar», skriver Metromix Des Moines.