P3 elsker: Emilie Nicolas

Skjørt, vakkert og mørkt fra nytt norsk elektropophåp.

Gjennom spalten P3 elsker setter vi fokus på mindre kjente artister og utgivelser som fortjener mer oppmerksomhet. Forhåpentligvis finner du dine nye favorittartister her.

Noen ganger dukker det opp musikk fra intet som det føles som du har ventet på i en evighet. Musikk som høres ut som den er laget av folk som har brukt årevis på å finne sitt eget uttrykk og perfeksjonere det, og som treffer det ømmeste punktet i hjertet.

Sånn føltes det den første gangene jeg hørte gjennom låtene til 24 år gamle Emilie Nicolas Kongshavn.

Multitalent

Bærumsjenta har sluppet gode låter på nettet siden i fjor høst, men «Grown Up» fra april er det definitive høydepunktet. Den kan lett tolkes som en låt om kjærlighetssorg, men i følge Emilie selv er den skrevet som en hyllest til faren hennes.

Den såre låta viser et multitalent hva både tekster, melodi og produksjon angår, og er et bedre tegn enn noe på at dette er en artist vi bør regne med fremover.

[soundcloud url=»http://api.soundcloud.com/tracks/86527330″ params=»» width=» 100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Emilie Nicolas har gått jazzlinja ved musikkonservatoriet i Trondheim. Det er kanskje derfra hun har med seg noe av det eksperimentelle og melankolske som bor i låtene hennes. Bortsett fra det er det lite som har med jazz å gjøre i musikken hennes. De fire låtene hun så langt har spredt er velproduserte elektroniske låter fylt av mørk energi og klang, med stadige veksler mellom det skjøre og det overveldende.

Musikken har paralleller til både Susanne Sundfør, Anana og Bendik, men låter på samme tid unikt.

Les flere P3 elsker her 

Tvinger frem gåsehud

Stemmen til Emilie Nicolas er bemerkelsesverdig bra. Hun har mye på hjertet, og fyller vokalen med følelser og klang. I «Fail» – den definitivt mest rystende av låtene hennes – tvinger den intense vokalen og den nærmest apokalyptiske låta frem gåsehuden mens hovedpersonen messer linjen «You don’t now how I get him up in the sky/I don’t even touch your cloud boy» om igjen og om igjen.

[soundcloud url=»http://api.soundcloud.com/tracks/61748910″ params=»» width=» 100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Flere plateselskaper skal ha vist interesse for Emilie Nicolas, og den hittil ukjente artisten jobber visstnok med debutalbumet sitt. Hvem som gir det ut, hvordan det vil bli, eller når det kommer, er foreløpig uvisst. I sommer kan du oppleve henne live på Pstereofestivalen i Trondheim.