P3 elsker: Pure Bathing Culture

Det kan skjule seg mye bra musikk bak et dårlig bandnavn. Denne popduoen er et av årets sterkeste eksempler på dét.

Gjennom spalten P3 Elsker setter vi fokus på mindre kjente artister og utgivelser som fortjener mer oppmerksomhet. Forhåpentligvis finner du dine nye favorittartister her.

Sarah Versprille og Daniel Hindman ble først kjente som backingband til Devendra Banhart-kompisen Andy Cabic i det kritikerroste folkbandet Vetiver, men på egen hånd skal det vise seg at de går langt vakrere til verks: Debutalbumet av året, Moon Tides, er kruttsterk i all sin dushet – der klangbunnen av Tears For Fears, Cocteau Twins og Fleetwood Mac gir et overraskende tilfredsstillende, diskret lite mesterverk.

Mer enn anakronismer

Det er den musikalske kameleonen Richard Swift som har stått for produksjonen. Kanskje den mannen i bransjen som er flinkest til å emulere helt spesifikke lydbilder uten at det blir klisjéer. Han sto også bak årets lysende Foxygen-album, noe som gjør dette samarbeidet enkelt å forstå, siden Sarah Versprille også synger der.

Pure Bathing Culture er dog mye mer enn bare et knippe inspirasjonskilder og anakronismer: Dette er tidløse kjærlighetslåter omfavnet av vellyd, med en styrke og en intensitet som ihvertfall bør få Beach House-fans til å lytte ekstra nøye.

Et perfekt polaroidbilde

Det er alltid skummelt med band som omfavner zeitgeisten så voldsomt at det er lett å anklage dem for å vende kappen etter vinden, og derfor er det ekstra rørende når man lager låter som skinner såpass gjennom klisjéene at all kynisme blir tilsidesatt. Nennsomt veves vi inn i Versprilles harmonier, og da er det vanskelig å motstå Den Sentimentale Poplåten som kunstverk.

Moon Tides er det perfekte polaroidbilde av en sommer man ser i bakspeilet. Pure Bathing Culture kommer forbløffende ofte nære å lage den vakreste popmusikken i 2013. Måtte de fortsette lenge.

Jørgen Hegstad

Moon Tides er ute nå.

Flere utgaver av P3 elsker finner du her.