P3 Spanderer: Alexandra Joner

Om et par uker skal hun vinne publikumets gunst med låten «Cinderella» på MGP – hør en deilig, nedstrippet versjon av sangen her.

Vi møter den Melodi Grand Prix-aktuelle artisten på Neby Hi-Fi Concept hvor pianist Martin Bjerkreim lar seg begeistre av det flotte flygelet. Korist for anledningen er Sichelle.

Allerede etter andre forsøk sitter opptaket som støpt. Alexandra Joner har nettopp fremført en deilig, nedstrippet versjon av «Cinderella», sporet Oslo-artisten skal fremføre på MGP-finalen 14. mars i Oslo Spektrum.

Hva syns du om det her, Alexandra?

– Det var veldig gøy, uvant og nervepirrende. Man får litt angst av å synge sånn, det blir så nakent. Mest gøy.

Jeg overhørte at du kunne tenke deg å spille “Cinderella” sånn som du nettopp gjorde på MGP?

– Jeg må si jeg ble veldig inspirert av det flygelet. Det høres så fint ut! Jeg ble kanskje litt revet med da jeg sa det, jeg vet ikke om det skjer. Tanken er veldig god i alle fall.

Kan du fortelle litt om “Cinderella”?

– Låten handler om den klassiske Askepott-historien, litt 2015-versjon. At man har sine struggles in life, og at man kan føle seg banket ned på. Men om man står på hardt og lenge nok så ordner det seg til slutt.

Alexandra Joner, Martin Bjerkreim og Sichelle på P3 Spanderer-innspilling. Foto: NRK P3
Alexandra Joner, Martin Bjerkreim og Sichelle på P3 Spanderer-innspilling. Foto: NRK P3

Har du gjort deg opp noen tanker om åssen det kommer til å gå på den forestående MGP-finalen?

– Ikke noe annet enn at jeg vet at jeg kommer til å grue meg. Nå sang jeg foran tre mennesker og snart skal jeg synge foran mange tusen. Både glede og grusomt på en gang, smiler Alexandra.

Hva bringer fremtiden for Alexandra Joner?

– Godt spørsmål. I alle fall mer musikk. Jeg håper selvfølgelig at jeg vinner MGP, da. Og så slå an i utlandet, det hadde vært kjempestas.

Er det en satsning med tanke på utlandet?

– Nei, det er noe jeg har veldig lyst til, men jeg har ikke kommet så langt i prosessen. Hvis man vinner MGP så er det tidenes drakraft. Vi får se.

Kommer det et album fra deg?

– Jeg har lenge tenkt at jeg har lyst til å gi ut en EP i løpet av dette året. Jeg har mange låter liggende som jeg tenker er kule, sier hun lurt.