P3 Spanderer: Ine Hoem

– Den første låten jeg har skrevet hvor teksten er det viktigste, sier Ine Hoem om «This Year».

Ine Hoem. Foto: Gard Brox Jensen, NRK– Der bodde jeg frem til jeg var 18.

Ine Hoem peker på en klassisk Oslo-bygård i Marselis Gate på Grünerløkka i Oslo. Vi er på vei inn døren til den høyreiste siloen som nå nyttegjør som bolig for studenter.

Det blåser på toppen

Da Hoem vokste opp, var det ingenting i den gamle kornsiloen. Nå kan den blant annet skilte med vårt mål: Takterrassen 17 etasjer over bakken.

Planen har vært at Hoem skal gi oss «This Year» i klart vintervær. I stedet har vi fått sur vind og tåke. Det er kaldt, særlig for fingrene til gitarist Marius Klovning. Dermed er det en stor fordel at de to musikerne er så rutinerte at de spiller feilfritt og overbevisende på første forsøk.

Se videoen i toppen av saken. 

– Jeg hadde lagt veldig mange planer, og ble skuffet over at ting ikke ble som jeg hadde tenkt. Ikke bare det som gjaldt musikken, men generelt i livet. Jeg ville formidle den følelsen, forteller Hoem om «This Year».

Uforløste ambisjoner

Låta representerer en overgang for henne. Det var den første låta hun slapp etter at hun under fjorårets konsert på musikkfestivalen by:larm skjønte at synther og elektronikk hadde fått for stor plass i lydbildet hennes, og at hun ville tilbake til et mer organisk uttrykk. Det er også den første låta hun skrev hvor teksten er det viktigste elementet.

I låta ramser hun opp en rekke ambisjoner for det nye året. Ingen av dem blir noe av.

– Den skuffelsen tror jeg mange føler på, nettopp fordi vi har mulighet til å gjøre så mye gøy.