P3 Spanderer: Izabell

Singelen til Izabell, «Ka vet du», og en coverversjon av Ed Sheerans «Don’t» – på norsk – ble fremført på Marienlyst. Se opptakene her!

Vinneren av P3s rapkonkurranse, Izabell, er på plass hos Christine for å fremføre singelen «Ka vet du» og en coverversjon av Ed Sheerans «Don’t».

Hør sendingen | Les og se: Videopremiere: Izabell | Se Ed Sheeran covre Frank Ocean – «Swim Good»

God respons fra lytterne

P3 filmet seansen som fant sted på 4. etasje på radiohuset – se «Ka vet du» bli fremført øverst og «Don’t» nederst i artikkelen.

Rapperen, som også har fått «Ka vet du» til å være lydteppe i en scene i Ulrik Imtiaz Rolfsen-filmen Haram, har med seg et band som teller fem stykker i det ikke alt for store studioet hvor Christine sender fra.

Izabell. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Izabell. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Liveversjonen av Izabell-låten, som for øvrig er produsert av godtfolkene hos Nora Collective, er ganske ulik originalen. Og lytterne setter pris på den nye fortolkningen av sporet som binder sammen hiphopelementer og klubbmusikk.

«Skambra. Rå versjon av en rå låt. Stå på, og lag masse mer musikk», skriver en lytter på SMS etter fremførelsen.

– Det er planen. Nå har jeg vært i studio og har hooket opp med kule produsenter, forklarer rapperen.

Varmer opp for Gabrielle i november

Christine sier at hun ble litt overrasket at Izabell valgte Ed Sheerans «Dont’t», noe hun valgte å spille med norsk tekst. Rappere pleier som oftest å velge raplåter som valg av cover når de gjester programmet, sier Christine.

– Jeg liker å utfordre meg selv og gjøre forskjellige stiler. Også syns jeg det er en dødsfet låt med et bra tema.

Moren til den sympatiske rapperen fra Stavanger er limt inntil radioen når datteren spiller Sheeran-coveren, og sender inn en SMS: «Den er bedre enn originalen, Izabell. Felte en liten tåre. Hilsen mor.»

22. november varmer Izabell opp for Gabrielle på Rockefeller i Oslo. – Jeg fikk spørsmål om å varme opp for henne. Hun er så talentfull, og så rå live, sier Izabell som gleder seg til opptredenen på en av hovedstadens mest kjente konsertstuer.

Izabell covrer Ed Sheeran – «Don’t»: