P3 Spanderer: Leon Bridges

Se soulmannen fremføre gjennombruddslåta “Coming Home” i fine omgivelser på Ingierstrand.

Med sin blanding av soul, gospel og doo-wop har 25 år gamle Leon Bridges føyd seg inn i rekka av artister på 2000-tallet som høres ut som de er transportert i tidsmaskin fra det tidlige 1960-tallet. Amy Winehouse er den mest kjente av dem, med listetopper over hele kloden. Raphael Sadiq, Sharon Jones og Charles Bradley har alle vist at den sjelfulle musikken fra popens første store tiår funker vel så bra i moderne tid.

Leon Bridges slo ned som en meteor på Internett da han la ut sine to første låter på Soundcloud i fjor høst, «Coming Home» og «Better Man» ble spilt over en million ganger den første uka.

Oppdaga sent at han kunne synge

Kremstemmen som preger debutalbumet ble ikke oppdaga før nylig. På spørsmål om når han oppdaga at han kunne synge, svarer Bridges til P3 at det skjedde så sent som for seks-sju år siden.

Leon Bridges i vakre omgivelser under P3 Spanderer-innspilling. Foto: NRK P3
Leon Bridges i vakre omgivelser under P3 Spanderer-innspilling. Foto: NRK P3

-Jeg hadde sunget sanger som var i feil toneart for min stemme. Det var ikke før jeg sang en låt som passa meg at jeg fikk høre at jeg hadde en god røst.

Bridges jobba visstnok i oppvasken på en BBQ-restaurant i hjembyen Fort Worth i Texas tett opp til at han slapp sitt første album. På Coming Home høres han ut som et barnebarn av Sam Cooke og Al Green som hedrer opphavet, det er en sval og svingende sommerplate, og naturlig nok besøker han Norge denne helga for å spille på Stavernfestivalen.

Hør originalutgaven

På veien til Vestfold stoppa han innom Oslofjordens funkisperle Ingierstrand bad og restaurant for å fremføre sin største låt alene med kassegitaren – se videoen øverst i saken.