P3 Spanderer: Lila

Hun ble et YouTube-fenomen da hun var 11 år. Nå er hun 12, og har gitt ut debutsingelen “The Day You’ll Find Me”. Se Lila fremføre låten akustisk.

Morgenstund har gull i munn. Vi møter tolvåringen Lila Elveseter Abrahamsen inne på Operafoajeen mandag morgen, kun timer etter en TV-opptreden. Hun skal fremføre en akustisk versjon av kjærlighetsballaden “The Day You’ll Find Me”. Sangen og melodien er skrevet av Sara Jørundland Berg (17).

For et år siden fant Demi Lovato-coveren av “Give Your Heart A Break” veien til internettet og genererte mange visninger, med påfølgende skryt fra norske kulturpersonligheter og talkshowdronning Ellen DeGeneres:

P3 Spanderer:

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.

Lila har en sjelden sangstemme og med hennes alder tatt i betraktning – karrierepilen viser én vei.

Aldri sett musikk på som jobb

Hvem er egentlig Lila?

– En livlig jente som elsker musikk. Jeg har sunget i kor siden jeg var liten, noe jeg nettopp ga meg med. Jeg spiller også fotball. Ellers er jeg 6-7 timer i studio hver onsdag, noe jeg har gjort siden februar i fjor.

Hvordan kombinerer du skole og sangkarriere?

– Jeg gjør lekser for mange dager på én dag, smiler hun og tilføyer at hun foreløpig har ikke vært så mye borte fra skolen.

Lila og gitarist Øystein Aamodt. Foto: Gard Brox Jensen, NRK P3
Lila og gitarist Øystein Aamodt. Foto: Gard Brox Jensen, NRK P3

Manageren din, Øystein Aamodt, mener at du har en teknisk godt utviklet stemme for alderen og synger med stor variasjon – et resultat av endeløse timer med terping?

– Det er et resultat av mye sang. Jeg har aldri sett musikk som jobb. Mamma, som er sangpedagog, har gitt input. Jeg har øvd på de småtingene som har fått meg her jeg er i dag. Jeg begynte ganske tidlig, sånn at det ikke skulle bli så mye på en gang.

– Føler jeg har noe komme med

Husker du første gang du begynte å synge?

– Jeg husker da jeg var 3-4 år og sang jeg “hode, skulder, kne og tå” på et gamlehjem. Det var stas.

Hva får deg til å drive med musikk?

– Jeg elsker musikk og jeg føler at jeg har noe å komme med.

Med debutsingelen “The Day You’ll Find Me” ute og en platekontrakt i boks – hvordan føles det?

– Jeg trodde ikke at jeg skulle gi ut singel når jeg er 12 år. Veldig gøy og overraskende, sier Lila og har følgende tips til andre unge og håpefulle: – Syng, syng, syng. Vær litt på. Vær litt ivrig.