P3 Spanderer: Vic Mensa

Se Vic Mensa freestyle på singelen «Down on My Luck» backstage på Slottsfjell.

21 år gamle Vic Mensa – rapperen fra Chicago som for tida er lista på P3 med låta «Down on My luck»- ser ut som om han gjemmer seg i backstageteltet sitt på Slottsfjell.

Han myser gjennom teltduken, og spør med potte tett nese om det fortsatt regner. Han skal gjøre en P3 Spanderer med oss før konserten sin på Slottsfjell, men ser ganske sjaber ut. Vi står med boomblaster og kamera klart, men er rapperen i form til å gjennomføre?

Fra rap til klubb

Mensa ble for alvor en spennende fyr å følge med på etter han slapp den lekende og stemningsfulle miksteipen INNANETAPE. Etter låta «Down on My Luck» ble sluppet i fjor, ble det også tydelig at Vic klarer seg like godt som vokalist på mjuke og forførende klubblåter som han gjør som rapper.

«Down On My Luck» skrev han før han la ut på turné med to andre P3-favoritter, nemlig brødrene Guy fra Disclosure. Han ville ha med noe som Disclosures fans kunne like. Etter den ble spilt på konsert, begynte den raskt å leve sitt eget liv selv om den på det stadiet fortsatt bare var en skisse.

Vic beklager seg nok en gang for at det tar så lang tid. Det er noe som ikke er helt som det skal med låta han skal rappe på. Crewet hans surrer rundt for å finne rett spor, mens Vic får et kjærkomment besøk av en lege med en apotekpose fylt av nesespray og halspastiller.

Til tross at Vic er ganske utslått, virker det som om hverken han eller crewet hans er bekymra for opptredenen på Baglerscena på Slottsfjell. Vic kols-hoster grumbøyd og støtter seg på knærne, men retter seg raskt opp når kamera går og setter i gang.

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.