P3 Spanderer: Violet Road

Se Tromsøbandet spille låta «Face Of The Moon» i en båt i hjembyen.

– Vi skiver alle låtene sammen, og «Face Of The Moon» handler veldig direkte om at det ikke er noe vits å lete etter vann på månen, når vi bor rett ved havet, som vi er så glad i, forteller vokalist Kjetil til P3.no.

Det er de fire brødrene Rundberg, Håkon, Hogne, Halvard og Herman, som sammen med Kjetil Holmstad Solberg utgjør Tromsø-bandet, Violet Road. P3 møter de på en kai i hjembyen Tromsø for å slå an en prat om blant annet hvordan livet på veien er.

Det er overskyet, lett bris og nesten 20 grader. Gutta er avslappet, i godt humør og nyter det gode været. I sommer har de allerede vært på turné siden Norwegian Wood i begynnelsen av juni – og nå skal de spille på VG-lista Topp 20 i Tromsø.

– Det er et annerledes publikum på Topp 20, et publikum som responderer veldig mye. Så det er ganske gøy. Nå er vi jo i hjembyen også, noe som blir litt spesielt, sier bassist Hogne.

Rykket i festfoten

Violet Road har holdt det gående siden 2007 og ga ut sin første skive Letters i 2008. Nå har de hele fire album i baklomma. Det siste Back To The Roadshow fikk anmeldere til å trille høye terningkast, noe gutta selv ikke forventa.

– Når vi lager et album forventer vi ikke noe særlig, da følger vi bare den følelsen og ideen vi har. Når det nærmer seg slipp vet man aldri helt hva som skjer, om man tar truffet tidsmessig og med stil og sound. Men vi hadde fått gode tilbakemeldinger tidligere også, så vi var vel ganske trygge på at det kom til å gå fint, sier Kjetil.

– Hvordan har musikken endra seg fra 2007 til nå?

– I 2007 spilte vi vel fem akkorder til sammen. Vi var et veldig rolig band. Så den første plata var ganske mørk og melankolsk. Etter hvert klarte vi ikke å holde i mot og vi merka at det rykket litt i festfoten. Vi er jo livlige folk, så vi måtte opp litt, sier Kjetil og legger til:

– Vi merker også hva som publikum liker og hva som funker live. Publikum vil ha det gøy, selv om vi tillater oss et par roligere låter på hvert album.

– Samtidig har vi beholdt melankolien i låtene, spesielt i tekstene. Det ligger der fortsatt.

Norge Rundt

Som albumtittelen sier, er Violet Road tilbake på veien og livet på turné. De har allerede opp mot 400–500 livejobber hittil i bandkarrieren – og færre blir det ikke når festivalsesongen nå er godt i gang.

Les også: Violet Road festivalyndlinger

– Vi har dundra på fra starten av sommeren og begynte med Norwegian Wood. Vi skal gjøre cirka 25 festivaler i løpet av sommeren, så vi får sett mye av Norge og møtt mange mennesker og ildsjeler, sier Hogne.

– Hvordan er det å spille på festivaler vs. andre gigs?

– Det er jo mange artister og band på festivaler, så man må kreve sin rett. Når vi går opp på scenen er det med krumma rygg der vi tenker «Nå skal vi ha oppmerksomheten». Og det har vi lykkes med. Men det er klart det har skjedd ting med oss også, nå synger publikum med på låtene.

– Og det blir man aldri vant til. At folk synger med på låtene er kanskje det største.