P3 Spanderer

Opplev alle de magiske øyeblikkene fra P3 Spanderer – samlet!

I løpet av sommeren har P3 møtt flere artister og band for å gi P3s lyttere eksklusive opptredener. P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen de er vant til og heller spille låter i en litt mer utradisjonel setting. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.

Se alle de magiske øyeblikkene under:

Veronica Maggio

Svenske Veronica Maggio har en solid plass i norske hjerter, og skapte begeistring da vi tok henne med til Youngstorget for å få en akustisk fremføring av den nye singelen «Sergels Torg»:


Danske Karen Marie Ørsted, bedre kjent som navnet bak MØ stilte med to gitarister, en trommis og en på sampler da P3 møtte henne i Tønsberg. På vei til festivaljobber i Storbritannia stoppet hun innom Slottsfjell, og da grep vi sjansen til å få henne med på den aller første P3 Spanderer. Se og hør MØ synge “Maiden” til hestene på en stall utenfor Tønsberg.


Half Moon Run

Det kanadiske indierockbandet, Half Moon Run, gjestet en av sommeren siste festivaler Pstereo i Trondheim. Bandet som også har varmet opp for Of Monsters and Mens amerikaturné, rakk en liten snartur innom Europa og P3 møtte dem på en båt i Trondheim for å se de fremføre låta «Full Circle».

 


Shining

Festivalsommeren er snart over for svartjazzgutta i Shining – som har hele sju album på CVen. Etter å ha fått hvile en dag etter Øyafestivalen, møtte vi dem i en nedslitt industribakgård på Grünerløkka for å se dem spille «I Won’t Forget». Les også hele P3 Spanderer-intervjuet her.


Kim Cesarion

Mannen bak en av sommerens kanskje største hit, svenske Kim Cesarion, sjarmerte hele Skandinavia med sin debutsingel “Undressed”. Vi møtte 22-åringen som kom rett fra Way Out West i Göteborg til Oslo for å spille på Øyanatt, og vi tok han med for et avbrekk og en kopp te på taket til The Thief. Se og hør han gjøre “Undressed” i en akustisk versjon.


Phil. T. Rich & B.A.W.S

Det var også på Slottsfjell vi fikk et møte med rapstjerneskuddet Arif Salum, bedre kjent som Årets Urørt og Phil T. Rich. Med seg hadde han også det kreative musikkkollektiv B.A.W.S, som Arif er en del av. Vi grep sjansen til å ta med hele gjengen (13 personer totalt) for å kræsje en grillfest i en bakgård i Tønsberg sentrum. Gjengen hadde for anledningen lagt nye vers på Phil T. Rich-låta “Flexnes”, og for første gang var de alle sammen med på samme låt.


Lemâitre

Ketil og Ulrik i Lemâitre måtte lære seg å spille musikken de lagde etter at den ble laget, da karrieren virkelig skjøt fart. De avsluttet Slottsfjellfestivalen 2013 på P3 Urørtscenen, og vi ble med dem ombord i ishavsskuta Berntine fra 1890, hvor de gjorde en vakker og nedstrippet versjon av “Cut To Black”.


Honningbarna

Sørlandssjarmørene i Honningbarna har siden de vant Urørtfinalen i 2011 fortsatt å imponere. Vi møtte dem og en hel gjeng med folk, deriblant Oslo Ess på Barcode i Bjørvika for å se dem fremføre sin helt ferske låt “Opp de nye blanke”.


Billie Van

Mange kjenner henne som korist for Jonas Alaska og et aktivt medlem av bandkonstellasjonen til Mikhael Paskalev. P3 møtte Billie Van på Slottsfjell – der Billie selv var i fokus med Jonas og Mikhael i bakgrunnen.
Midt på den travle bryggerekka i Tønsberg bydde Billie Van, Mikhael Paskalev og Jonas Alaska på den splitter nye “How Can It Be So Hard”, som blir å høre på hennes kommende debutalbum.


Blood Command

Midt i en travel sommer for punkrockerne i Blood Command, grep vi tak i bergenserne på vei inn til Øyafestivalen. De tilsammen fem bandmedlemmene fant noen søppelkasser å sitte på og framførte sin akustiske versjon av “True North”.


Angel Haze

Etter å ha vært høyt og lavt under konserten på Øyafestivalen, møtte vi raptalentet Angel Haze backstage. P3 trillet terningkast fire på hennes Øya-konsert, og etter konserten valgte hun å ta med en boomblaster og ta over backstagen på Øyafestivalen med “No Bueno”.