P3s nye rockeprogram

Tete skal sørge for rock til folket.

– Tete er et grenseløst rockeshow med ny musikk i fokus. Rock, hardcore, metal og alt imellom, sier Tete Lidbom.

Programmet sendes på P3 hver tirsdag fra 22.0o til midnatt. Man kan høre programmet når som helst på radio.nrk.no.

Altmuligmannen som både er musikkprodusent, DJ og programleder har spilt trommer i flere rockeband i en mannsalder. Planen var egentlig å bli fotballspiller, men da ryggen og beina sviktet ble ball og trening byttet ut med trommer og øving. Det endelige vendepunktet kom da han fikk en strikkepinne tvers igjennom låret.

– Når jeg vokste opp gjorde jeg to ting: spilte fotball, og så på MTV, mens jeg spilte trommer på sofaputene med strikkepinner. Det endte fatalt med at jeg en kveld satt meg på en strikkepinne som satt fast mellom to av putene og fikk den 15 cm opp i låret – da var det bare å låne nøkkelen til musikkrommet på skolen, ler han.

– Det resulterte i en tur i ambulanse med mye venting på et rom med åpen dør på sykehuset – slik at alle kunne gå forbi å titte på gutten med en strikkepinne stikkende ut av låret.

Å dele nye musikkoppdagelser har alltid vært en stor glede for Tete. Han føler seg heldig som har fått spille mange konserter, dj-sett og jobbet med P3s musikkprofil de siste årene.

– Det topper seg virkelig nå med «Tete» hvor jeg kan få presentere den musikken som ligger mitt hjerte nærmest til de andre rockeinteresserte gærninger der ute.

Hva er høydepunktene i karrieren så langt?

– Som musikkprodusent i P3 har det vært utfordrende, men helt awesome å være med på å få tyngre band som Mastodon, Kvelertak, Bring Me The Horizon og Ondt Blod høyt opp på spillelistene. Som trommis har jeg hatt gleden av å dele scene med mange fete band som f.eks Gallows, Kvelertak og Blood Command. Og ikke minst da jeg crowdsurfet midt i en cover av Black Flags legendariske hardcorelåt Rise Above før jeg kom meg tilbake på scenen for å avslutte låta (ja, det finnes videobevis).

Tete Lidbom

Alder: 29Untitled-1
Føde- og bosted: Trondheim
Når klina du sist: I dag. Kliner hver dag.
Favorittfilm: True Romance. For en stjernerekke.
Beste søndagslåt: Lamb of God – Walk With Me In Hell.
Favorittkjendis: Dave Grohl.
Favorittrett: Kenkey (Ghanesisk rett) og nr. 13 på Bangkok Café i Trondheim.
Favoritt-app: Spotify.
Når grein du sist: Sist onsdag, til både «Datoen» og «Idol». Klarer åpenbart ikke å holde på vannet for tiden.
Når jeg blir voksen… skal jeg få lappen, kjøpe bil og hus, gifte meg, få barn, men ikke bli voksen.
Livsmotto: Død eller dedikert.

Følg Tete på Instagram for info om programmet, konkurranser med mer!