Pharrell og Al Gore annonserer ny runde Live Earth

Over 100 artister skal opptre på seks kontinenter – inkludert Antarktis – for miljøet.

Onsdag ble det klart at det i år vil arrangeres en ny runde med Live Earth-konserter, som skal fremme bevisstheten rundt klimaendringer.

Arrangørene, med tidligere USA-visepresident Al Gore i spissen, har alliert seg med hitmaskinen Pharrell Williams, som blir kreativ leder for prosjektet.

Største noensinne

Al Gore håper Live Earth vil øke bevisstheten rundt klimaendringer. Foto: NTB Scanpix, Mandel Ngan
Al Gore håper Live Earth vil øke bevisstheten rundt klimaendringer. Foto: NTB Scanpix, Mandel Ngan

Det var under toppmøtet i Verdens økonomiske forum i Davos det litt kuriøse tospannet Gore og Pharrell gikk sammen på scenen for å fortelle om de ambisiøse planene.

Det blir sju konserter holdt 18. juni i byer verden over, inkludert Sydney, New York og Paris. Over 100 artister skal opptre under konsertene, som hver vil vare fra fire til seks timer.

Miljøforkjemperen Gore fortalte at Live Earth 2015 vil bli det største konsertarrangementet noensinne.

– Hensikten er å samle en milliard stemmer med samme budskap. Nemlig et krav om tiltak mot klimaendringene, sa Gore ifølge Reuters.

Konsertene skal ta sted på seks kontinenter, inkludert Antarktis, og arrangørene satser på å nå to milliarder tv-seere over hele verden.

Holder artistene hemmelig

Pharrell Williams har også tidligere engasjert seg i miljøet. (Foto: NTB Scanpix, Charles Sykes)
Pharrell Williams har også tidligere engasjert seg i miljøet. (Foto: NTB Scanpix, Charles Sykes)

Pharrell, som altså blir Live Earths kreative leder, ville ikke avsløre hvilke artister som skal spille under de gigantiske konsertene.

– I stedet for å bare ha artister som opptrer, skal vi bokstavelig talt få hele menneskeheten til å harmonere, sa Pharrell kryptisk.

Artisten bak supersuksessen «Happy» har også tidligere engasjert seg i miljøet, blant annet ved å gi inntekter fra låtsalg til klimaformål. 41-åringen sto også på scenen i Rio de Janeiro under den forrige runden med Live Earth i 2007.

Live Earths produsent Kevin Wall er meget godt fornøyd med å få superstjernen med på laget

– Musikkens kraft er unik, fordi den ikke har noen grenser eller språk. Pharrell vil brukte den kraften. Når man kombinerer musikken med et budskap, kan man være med å påvirke.

Under forrige runde Live Earth i 2007 ble konsertene sendt til over 130 land, og blant artistene som spilte var Metallica, Kanye West, Linkin Park, Rihanna og Snoop Dogg.

Se promoteringsklippet for Live Earth 2015: