Phil T. Rich er Årets Urørt

For et år siden ville han slutte å lage musikk. Onsdag gikk rapperen til topps i Urørtfinalen.

Phil T. Rich, eller Arif Salum, som han egentlig heter, er østlandets drøyeste norskspråklige rapper og kan nå også godte seg med tittelen Årets Urørt!

Han utgjør en av hjørnesteinene i Oslo-kollektivet BAWS, og har sluttet i jobben for å satse på musikken. I kveld viste det seg at det var rett avgjørelse. Han tok storsalen i Samfundet med storm, og fikk massiv skryt fra både Mats Borch Bugge, Marit Larsen og Chirag Patel, som var kveldens dommere.

– For et år siden hadde jeg vurdert å slutte med musikk, så dette er helt sjukt, sa Arif da det ble klart av at han var én av to som kunne vinne årets Urørt. Han ble ropt opp på scenen sammen med Synne Sanden før det ble klart hvem av de to som hadde snappet seieren.

Les: – Du må tro du er best

– Følelsen da jeg ble ropt opp som en av to som kunne vinne, og ikke minst da jeg skjønte at jeg hadde vunnet, kan ikke beskrives. Jeg har ikke skjønt det ennå. Dette er helt sjukt, sa den karismatiske rapperen etter å ha fremført vinnerlåta «Gal» for andre gang i årets Urørtfinale – applaudert av en fullstappet Storsal og jublende publikum mens konfettien regnet over scena.

Se bildene fra Urørtfinalen 2013 her.
– Han er klar!

Dommer og musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener Phil T. Rich er en stjerne med trygghet og sjarm i én og samme kropp.

– Han lirer av seg frekke tekster med fenomenal flyt, og er med på å skjerpe greiene i norsk hiphop. Han er klar, sier Mats.

Både Mats, Chirag og Marit er enige om at Arif allerede har en ferdig pakke som kan appellere til publikum. Til tross for at han er i startgropa av karrieren, fremstår Phil T. Rich som en scenevant rapper med mye personlighet.

Selv mener rapperen at han, Oslo-kollektivet BAWS og bandet representerer noe nytt i Norge.

– Vi forholder oss ikke bare til en sjanger, og ønsker å ta musikken så langt vi kan ta det. Vi gir alt i studio, og på scenen. Vi har ofret veldig mye for å komme hit. Blod, svette, og tårer er kanskje litt klisje å si, men det representerer arbeidet vi legger i musikken vår. Det er tross alt livet mitt jeg deler med dere, sier Phil T. Rich.

Under finalen stilte Phil T. Rich med fullt liveband; BAWS-band backer opp flere av rapperne i kollektivet Phil T. tilhører, og leverte et tight show, som ikke gikk ubemerket for seg hos dommerne.

– Det kan fort bli harry med gitarer og slikt i hiphop, men du klarte å balansere det bra, sa P3s musikksjef etter at rapperen hadde fremført sitt bidrag i finalen.

Se vinnerlåta her:

 

– Finnes ingen større gave

For Arif betyr Urørt-tittelen utrolig mye og han håper at det vil åpne nye dører i fremtiden.

– Det er en slags bekreftelse på at det arbeidet man har gjort, og gjør, blir satt pris på av folket. For en musiker finnes det vel ingen større gave.

Som en del av premien får Phil T. Rich spille på flere av årets store, norske festivaler. Først ut er Bylarm, om bare en uke.

– Seieren betyr enormt mye for musikken min, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier rapperen.

Men før festivaler og karriere venter en skikkelig fest på vinneren, som arver Årets Urørt-trofeet fra Mikhael Paskalev.

– Nå skal vi feire på skikkelig BAWS-vis hele natta!

Først av alt venter konsert i Samfundets storstue ved midnatt, hvor publikum får et gjenhør med finalelåta og flere låter fra EPen «Kom Så Tok Færdiih».