Pink Floyd med nytt album?

Ifølge kona til gitarist og vokalist, David Gilmour, kommer skiva i oktober.

Til høsten kommer det britiske bandet Pink Floyd med sitt første album på 20 år. I år er det hele 20 år siden progrockbandet, som har solgt svimlende 250 millioner album på verdensbasis, ga ut sitt siste album Division Bell.

I helga røpte imidlertid Polly Samson, kona til gitarist David Gilmour, at Pink Floyd vil gi ut et fersk album til høsten.

– Det blir veldig fint

Ifølge Samson er skiva basert på Pink Floyd-keyboardist Richard Wrights musikalske sessions fra 1994.

Roger Waters, som var en av grunnleggerne av Pink Floyd, tok over ansvaret for det meste av låtskrivingen etter at Syd Barrett forlot bandet i 1967 – noe som resulterte i album som Dark Side Of The Moon, The Wall og Wish You Were Here. På 80-tallet takket Waters for seg og gikk solo.

Det kritikerroste bandet har hatt sine konflikter innad i bandet. Etter Barrett forlot bandet, tok det drøye 12 år før Richard Wright sluttet i 1979 etter interne uenighet under innspillingen av The Wall. Etter en rettssak fikk de gjenværende medlemmene David Gilmour og Nick Mason rettighetene til navnet Pink Floyd.

Vil få høre Richard Wright

Nå ventes det nye albumet, som har fått navnet The Endless River, i oktober.

Ifølge Facebook-siden til Polly Samson skal David Gilmour og Nick Mason stå bak plata, i tillegg til at den vil inneholde spor fra Richard Wright, som døde i 2008.

Ifølge Rolling Stone skriver hun blant annet at det opprinnelig skulle være en instrumentalplate, men at både hun, David Gilmour og Durga McBroom-Hudson er involvert på vokal. Hun understreket at skiva vil bestå av utelukkende uutgitte låter.