Plagiatanklage mot Frank Ocean

Artist hevder at sangen hans ble stjålet.

Frank Ocean. (Foto: NTB Scanpix, AP,  Zacharie Scheurer)
Frank Ocean. (Foto: NTB Scanpix, AP, Zacharie Scheurer)

Popkometen fra New Orleans møter motbør. Frank Ocean er saksøkt av en artist som hevder at den nybakte Grammy-vinneren har kopiert en sang.

Flere dratt inn i tvisten

Det er snakk om sporet «Lost», for øvrig en låt som har blitt spillelistet av oss på huset. Søksmålet ble levert inn 6. mars i California: Artisten Micah Otano påstår at sangen hans «Daylight» minner litt for mye om «Lost».

Søksmålet er ikke kun rettet mot Frank Ocean. Otano retter skyts mot produsenten Malay og plateselskapet Def Jam, den anerkjente urbanmusikklabelen, i rettspapirene.

Les flere saker om Frank Ocean

Plagiatanklage

Otano påstår at «Daylight» ble skrevet i samarbeid med Malay. Han hevder at Malay regelrett kopierte sporet, skiftet navnet til «Lost», gjorde noen musikalske grep, og ga den til Ocean. Den fornærmede ønsker dermed å bli økonomisk kompensert for tort og svie siden han ikke er kreditert som låtskriver på «Lost».

Den populære sangen er hentet fra 25-åringen Frank Oceans kritikterroste channel ORANGE, debutalbumet som er oppfølgeren til miksteipen nostalgia ULTRA. channel ORANGE ble belønnet med pris «Beste urbankontemporær-album» på Grammy Awards, den aller gjeveste musikkutdelingen på verdensbasis som ble avholdt i Los Angeles i februar.

Hør «Lost» i Spotify: