Plagiatanklager mot Britney Spears

Er «Work Bitch» for lik disse andre musikkvideoene? Døm selv.

Britney Spears har den siste tiden gjort seg bemerket med singelen «Work Bitch». Nå blir musikkvideoen anklaget for å ha latt seg inspirere litt vel mye av andre musikkvideoer.

Artistene som skal ha fått musikkvideoene sine kopiert er i følge Idolator den amerikanske popgruppen Prima J, den serbiske klubbdronningen Nikolija og den kinesiske sangeren Jane Zhang.

I går rykket Ben Mor, regissøren til «Work Bitch», ut på Instagram for å forsvare seg mot anklagene.

Foto: Idolator.com
Foto: Idolator.com

Danser i ørkenen

Den første til å danse på et firkantet gulv midt i ørkenen var den kinesiske sangfuglen Jane Zhang, som man kan se i musikkvideoen til «Personal Look». Det samme gjør Britney i «Work Bitch».

– Dansing i ørkenen har blitt gjort hundrevis av ganger før, men aldri med Britney. Når du danser i ørkenen så trenger du et dansegulv. Et dansegulv er enten rundt eller firkantet. Jeg valgte firkantet, sier Ben Mor.

Danser på plattform

Foto: Idolator.com
Foto: Idolator.com

I musikkvideoen til låten «Corazón» kan man se den popgruppen Prima J danse på en hvit plattform i et basseng, akkurat som Britney gjør i sin musikkvideoen.

– Det bassenget har blitt brukt flere ganger, hovedsakelig i photoshoots og visstnok også i noen obskure, utenlandske videoer ingen på den vestlige halvkule har sett. Det er aldri før blitt gjort med Britney, haier eller om natten, sier Ben Mor.

Folk i bånd

Foto: Idolator.com
Foto: Idolator.com

Den serbiske klubbdronningen Nikolija har ved et øyeblikk i musikkvideoen til «Cao Zdravo» flere kvinner i bånd, akkurat som Britney i musikkvideoen sin.

– Folk i bånd er første kapittel i S&M-boken, sier Ben Mor om den sammenligningen.

Ben Mor ber også folk å slutte å spre løgner og feilinformasjon, og kommer også med en siste oppfordring til alle kritikerne:

– Vennligst skru av YouPorn og kom deg ut og jogg!

Se musikkvideoen til Britney Spears – «Work Bitch»: