Planlegger konseptalbum

Deadmau5 vil lage en Pink Floyd-inspirert oppfølger til sitt nyeste album.

Deadmau5 har turnert hardt de siste årene, her på Hovefestiavlen i 2011. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.
Deadmau5 har turnert hardt de siste årene, her på Hovefestiavlen i 2011. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Dubstepperen og DJen Deadmau5 er klar med albumet > album title goes here <. En utgivelse han har laget midt i en hektisk periode med turnévirksomhet over hele verden.

Vil ta fri

Til en kommende utgivelse håper han imidlertid på å kunne ta mer fri fra turnévirksomheten og lage noe ganske annet.

Les også: Fant samarbeid på Twitter

– Forhåpentligvis vil jeg neste gang – og ja, jeg vet jeg sier dette hver jævla gang – skal jeg ta fri et år fra turnering og lage noe som er i samme bane som Pink Floyds The Wall, forteller Deadmau5 til MTV.

– En slags «utklippsbok»

Han forteller også at det var en hektisk prosess å få på plass skiva > album title goes here <, som har blitt som en slags «utklippsbok» for hvordan livet hans har vært den siste tiden.

Les også: Verdens best betalte DJ-er

Deadmou5-albumet > album title goes here < har en katt på coveret. Det tenkte han ikke over før etter at albumet var gitt ut. Foto: Promo. Deadmou5-albumet > album title goes here < har en katt på coveret. Det tenkte han ikke over før etter at albumet var gitt ut. Foto: Promo.[/caption] - Det var gøy å lage albumet. Det var ikke en type utgivelse hvor jeg bestemte meg for å gjøre ting i en bestemt rekkefølge eller bestemte meg på forhånd for hvordan det skulle bli. Det er mer som en slags utklippsbok for halvannet år for jeg har hatt et fantastisk turné-år og dersom du skal lage et album må du egentlig være hjemme for å gjøre det, slik vanlige folk ville gjort det. Og slik skjebnen bestemte det hadde jeg et par uker hjemme her og der, da jeg kanskje laget én låt som folk likte, også bestemte jeg meg for å legge den på albumet, forteller Deadmau5 eller Joel Thomas Zimmerman, som er hans egentlige navn. > album title goes here < er en utklippsbok av det siste halvannet år og arbeidet jeg fikk gjort midt oppe i alt kaoset.

Katt for Kat?

For de som følger godt med på hva Deadmau5 driver med om dagen vil det ikke være noen nyhet at han er blitt sammen med LA Ink-stjerna Kat von D. At det tilfeldigvis er bilde av en katt på coveret av > album title goes here < hadde han imidlertid ikke tenkt på før plata var blitt gitt ut.

– Ja, det tenkte jeg ikke over før etterpå.

Den nye utgivelsen vil imidlertid ifølge enkelte rapporter ikke bli tilgjengelig for streaming i annonsebaserte tjenester som Spotify for amerikanske brukere på ganske lang tid. En strategi der man håper å få mer salg gjennom nedlasting gjennom ikke å være tilgjengelig andre steder, også kalt «windowing».