Popmusikk uten tits and ass

UKAS URØRT: JON OLAV ønsker å skape engasjement gjennom humoristisk og samfunnskritisk musikk.

Jon Olav Sandal (22) er lei av kroppsfokuset i dagens populærmusikk, og vil bruke musikken til å skape engasjement og spre viktige budskap. Derfor lagde han «Hei Erna».

– Den er hovedsakelig en sang om klimapolitikken og et forsøk på å skape engasjement rundt det. Det var også et forsøk på å lage popmusikk som ikke handler om tits and ass, sier Ukas Urørt, Jon Olav.

Urørt mener:

JON OLAV leverer en sjarmbombe av en låt! Mye personlighet og en fremføring det er lett å bli glad i – på tross av et smådystert budskap er dette en av høstens mest lystige låter. Alt fra den lekne bassgangen i starten, til godt porsjonert, effektive koringer og et oppløftende refreng. Mørketiden kan bare komme!


 

En oppfordring om å ta ansvar

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

Jon Olav kommer fra Barstadvik, en liten bygd på Sunnmøre. Her ble han tidlig introdusert til musikk da mormoren lærte han gitar allerede som femåring. For tiden bor han i Oslo for å studere psykologi og satse på musikk. Nå har over 200.000 sett musikkvideoen til «Hei Erna» på Facebook, og han legger ikke skjul på at han hadde et ønske om å nå ut på sosiale medier da han lagde videoen.

– Vi ville at den kunne sirkulere på sosiale medier, og hadde med litt emojier og prøvde å gjøre den viral friendly, sier Jon Olav.

Han beskriver seg selv som en engasjert person som er opptatt av samfunnet, noe en kan legge merke til i låten «Hei Erna» som han nå er Ukas Urørt med.

– Det er en oppfordring om å ta litt ansvar for å spre musikk som kan påvirke samfunnet i en positiv retning.

Og selv om den heter «Hei Erna» og sender små stikk til dagens miljøpolitikk, har han ikke noe imot Erna Solberg som person.

– Jeg synes hun er en kul og stilig dame, og hun er artig på sosiale medier. Selv om du er politisk uenig med noen, kan man jo like dem.

 

Dansbar stemning

– Musikken min er ganske direkte, litt naiv og til tider ganske opprørsk, og jeg håper den er litt fin også, sier Jon Olav.

Han har allerede opplevd at publikum kan teksten og synger med når han spiller konsert, og å lage god stemning er noe han ser på som viktig.

– Den siste tiden har jeg hatt innstillingen at det ikke trenger å være så kjempeseriøst. Jeg har ikke lyst til å ta meg selv så alvorlig og jeg vil ikke bare lage melankolske ting. Jeg vil skape dansbar stemning og spre gode budskap, sier Jon Olav.

Nylig ble han booket til festivalene Sørveiv og Trondheim Calling, og han håper å slippe ny musikk denne høsten. Drømmen er å få spille for festivalpublikumet hjemme på Sunnmøre.

– Drømmegiggen er å være headliner på sommerfesten på Giske, hvis det skjer så blir jeg veldig fornøyd!

Hør JON OLAV sin spilleliste «Den beste lista»: