Spellemann flytter til Stavanger

– Positivt at viktige musikkbegivenheter finner veien ut av Oslo, mener Lydverkets Asbjørn Slettemark.

Fra og med neste år flytter den årlige Spellemannprisen ut av Oslo, og inn i nybygde Stavanger Konserthus.  Satsingen i Stavanger er langsiktig og avtalen gjelder for tre år med rett til å forlenge.

– Stavanger kommune, Stavanger konserthus, NRK og Spellemann AS har alle et langsiktig perspektiv på å bygge opp Spellemann til et stort kvalitetsarrangement med flere aktiviteter i Stavanger, heter det i en pressemelding.

Positivt med flytting

Neste års prisutdeling vil bli holdt 23. mars(«palmelørdag», før påskeuka), og det planlegges en Spellemannfestival i forbindelse med utdelingen av Norges viktigste musikkpris.

Asbjørn Slettemark.

Lydverkets programleder Asbjørn Slettemark har både sittet i juryen og dekket utdelingen i flere år, og synes flyttingen høres ut som et positivt tiltak.

– Etter at Bylarm flyttet til Oslo på fast basis, er det bra at et stort musikkarrangement flyttes ut av hovedstaden. Spesielt med tanke på det nye konserthuset som er bygget i Stavanger, sier han.

Bedre arrangement

Han håper at flyttingen kan gjøre Spellemann til et bedre arrangement.

– De siste årene har festen etter utdelingen i stadig større grad bestått av rød løper-kjendiser fremfor artister og musikkfolk. Det endrer seg forhåpentligvis når prisen flytter ut av Oslo.

NRKs sjef for eksterne produksjoner, Petter Wallace, sier flyttingen er i tråd med NRKs distriktspolitikk.

– Det er NRKs mål å lage og sende programmer fra hele landet. Med det nye konsertbygget i Stavanger åpner muligheten seg for oss å flytte et prestisjefylt arrangement dit, sier han.