Premiere skapte hysteriske tilstander

One Direction-fansen skapte hysteriske tilstander da det var førpremiere på filmen This Is Us.

– Er dere klare? Jaaaaaaa! hyler den unge menneskemengden i salen, i all hovedsak bestående av jenter. Og de nesten tusen jentene som var samlet på Coloseum Kino onsdag kveld, kunne trolig ikke være mer klare.

One Direction-filmen This Is Us kommer snart på kino. Foto: Promo.
One Direction-filmen This Is Us hadde førpremiere i Oslo onsdag kveld. Foto: Promo.

Førpremiere i Oslo

Den nye musikkdokumentaren This Is Us med One Direction hadde nemlig førpremiere i Oslo onsdag kveld.

–  Jeg synes de er veldig jordnære. De er så ekte, liksom. Jeg elsker musikken også er de jo kjekke da, sa noen av fansen NRK snakket med.

Benedicte Jacobsen Hamnes fra NRK MP3 mener det er mange grunner til guttas suksess.

– De hadde utseende med seg og stemmene, de fikk gode låtskrivere og Simon Cowell som manager. Og da var det bare én vei, sier hun til Kulturnytt i P2.

Håp om at glimt

Den norske fansen sier de er stolte over det One Direction har fått til og de er trolig ikke alene om det standpunktet. Den samme stoltheten skapte i går nærmest kaotiske tilstander i London, der det tirsdag var førpremiere.

Harry Styles fra One Direction på den røde løperen, skriver autografer for noen av de mest ivrige. Foto: NTB scanpix / Jon Furniss, AP.
Harry Styles fra One Direction på den røde løperen, skriver autografer for noen av de mest ivrige. Foto: NTB scanpix / Jon Furniss, AP.

Der hadde de aller mest ivrige stått i kø i flere dager. Opp til 72 timer tidligere hadde enkelte dukket opp, med håp om å få et glimt av sine store idoler.

Både Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan og Louis Tomlinson var nemlig til stede da This Is Us hadde premiere på Leicester Square i går.

Beatles-hysteri

The Guardian skriver at det liknet på det hysteriet som var rundt Beatles. De mener man må helt tilbake til 1970-tallets Bay City Rollers for å finne liknende engasjement for ei britisk popgruppe.

Politiet måtte jobbe hardt da de skulle holde orden på omkring 5.000 One Direction-fans, eller Directioners som de kaller seg, som hadde samlet seg i London. Og da bandmedlemmene kom ut på den røde løperen var reaksjonen øredøvende.

Benekter solo-planer

Samtidig kommer det meldinger som kan få 1D-fansen til å puste litt lettere. Det har nemlig gått rykter om at et av medlemmene, Harry Styles hadde planer om å gå solo.

Men overfor BBC benekter han at det foreligger slike planer. Både han og Niall Horan sier at de ikke har spilt in noe solomateriale i et intervju med kringkasteren.

One Direction-filmen, som er produsert av Morgan Spurlock, følger de fem medlemmene som ble satt sammen under den britiske utgaven av X Factor i 2010. De fikk til slutt tredjeplassen i konkurransen og filmen følger dem fra derfra til global stjernestatus.

Se en trailer for filmen her: