Prince disser Maroon 5 og Madonna

Poplegenden Prince er ikke akkurat begeistret for covringen av sin egen 80-talls hit.

Foto: Scanpix/AFP Photos
Foto: Scanpix/AFP Photos

Prince går hardt ut mot Maroon 5, og mener at deres covring ikke tilfører noe nytt til den klassiske låta. Han mener versjonen er håpløs, og regelrett disser Maroon 5 for å inkludere en coverlåt på et album.

«Kiss» kommer som et bonusspor på Maroon 5s Overexposed: Deluxe edition.

Langer ut

I et ferskt Billboard-intervju forteller han at han selv også kan finne på å covere andre sanger, men da er det live, og han ville aldri gitt ut låta for salg. Han viser også sin misnøye med konseptet med å covre andres verk:

«Why do we need to hear another cover of a song someone else did? Art is about building a new foundation, not just laying
something on top of what’s already there.»

Dissinga rettes også mot Madonna, som Prince datet på 80-tallet. Der glefser han mot popdronninga etter et spørsmål om hvorfor han brøt sin 20 år lange avtale med Warner Bros. i 1996:

– Det handlet også om Madonna. Det var hun som mottok alle pengene, til tross for at det var vi som solgte flest plater, og holdt massevis av utsolgte konserter, forklarte Prince.

Ny singel, ny pris?

Forrige uke slapp 54-åringen sin nye singel Screw driver. (se video under).

Digitalspy.co.uk melder også at Prince er den heteste kandidaten til å motta «Billboard Icon Award», under Billboard Music Awards 2013, som går av stabelen i mai.

Hør Screw driver her: