Ung og melodiøs metall

Med røtter i Stavanger og Kvelertak som forbilde går Ukas Urørt, Art Of Deception, i store fotspor.

Det er bare et år siden de unge guttene i Art of Deception startet å lage musikk sammen. Denne uken er de Ukas Urørt med låta «Kraken`s Awakening».

De fire gutta fra Sandnes og Stavanger innrømmer at teksten til låta er litt lite gjennomtenkt. Den er inspirert av bandet Mastadon og handler om en mytologisk skapning.

– Trommisen vår, Einar, hadde et par kule riff som vi hadde lyst til å bruke. Vi satte sammen ulike deler og overganger som ble til låta «Kraken`s Awakening». Den var i utgangspunktet kortere, men vi la til et mellomspill og den ble slik den er i dag.

P3 URØRT MENER:

Med sin påtente kombo av thrash og dødsmetal tar tenåringene i Art Of Deception med seg den vestlandske metal-fakkelen ned i bekmørkt farvann. «Kraken’s Awakening» er et fandenivoldsk og kompromissløst møte med fire ambisiøse tenåringer fra Sandnes.

Les og hør mer fra Art of Deception her!

Hvordan går dere frem når dere lager musikken deres?
– Vi har flere metoder for hvordan vi går frem. Noen ganger har vi et konkret riff vi jobber ut i fra, mens andre ganger bare sitter vi å jammer og setter sammen sangen bit for bit. Til slutt ser vi over låta og ser om det er noe vi kan endre på.

Hvordan vil dere selv beskrive musikken dere lager?
– Musikken vår er en blanding av veldig mange forskjellige sjangere. Vi liker ikke å begrende oss til én type sjanger, men vi spiller i hovedsak metal. Det som er karakteristisk med oss er at vi nesten alltid ender opp med noe melodisk. Selv om vi kan skrive nokså harde sanger, er det alltid et salgs melodisk trekk til det.

Hva er det mest interessante som har skjedd karrieren så langt?
– Vi var i landsfinalen i UKM og fikk møte en del kule band og folk. Det var en utrolig gøy opplevelse.

Hvilke band/artister inspirerer dere?
– Vi blir mye inspirert av band som Gojira, Mastadon, Kvelertak, Purified in Blood og Overthrow. Vi synes det rett og slett er jævlig fett, melodisk og hardt – slik vi liker det. Vi inspireres av alt fra prog, trash, death og black metal – de fleste metallsjangrene.

Hva er den merkeligste opplevelsen dere har vært borti?
– Det må ha vært når vi spilte på Rock mot Rus i Andenes på rockemønstringen. Da klarte vi å glemme et vers på låta «Evil Bitch», men hentet oss fin tinn igjen. Eller da Marius (vokal) ble forkjølt under landsfinalen i UKM. Sindre som er andrevokalist måtte ta over alt på sparket, men det gikk heldigvis utrolig bra.

Andre favoritter på Urørt?
– Vi er, som nevnt, store fan av Overthrow og Kvelertak fordi de leverer bra musikk og er fra lokalområdet vårt.

Hva skjer med bandet fremover?
– Vi skal spille to konserter. En i Stavanger i slutten av november og én i Haugesund begynnelsen av desember. Vokalisten vår, Marius er lillebror til Maciek Ofstad i Kvelertak, så vi skal varmeopp for dem på Folken i Stavanger i Januar. Ellers blir det nok en del låtskriving og slikt. Vi prøver å få til så mange konserter som mulig. Og så kommer snart EPen «A World In Fire», som «Kraken`s Awakening» er hentet fra, sluppet på Spotify. Den legges ut på eget selskap og er helt hjemmeprosdusert.