R. Kelly går elektronisk

Den 47 år gamle r&b-sangeren har lagt soveromsmusikken på is, og holder for øyeblikket på med et house-album.

R. Kelly har av mange fått kallenavnet "kongen av r&b". (Foto: NTB Scanpix / Jason Merritt, AFP Photo)
R. Kelly har av mange fått kallenavnet «kongen av r&b». (Foto: NTB Scanpix / Jason Merritt, AFP Photo)

R. Kelly er en av de mest vellykkede r&b-artistene de siste 25 årene, og har et tosifret antall album på samvittigheten.

Les også: Lurt av R. Jelly?

Nå avslører 47-åringen at han vil legge soveromsmusikken på is en liten stund, og heller prøve seg på elektronisk dansemusikk.

Slipper house-album

Under et piknik-arrangement i hjembyen Chicago kunngjorde R. Kelly i en intens tale, som du kan se her, at han jobber med et house-album. Det blir første gang kongen av r&b, som han gjerne blir kalt, prøver seg på denne sjangeren.

– Jeg vil fortelle dere en hemmelighet. Jeg jobber med et house-album nå, og jeg vil at dere skal vite at det er på vei, forkynte R. Kelly fra scenen og fortsatte:

– Jeg elsker musikk og jeg føler at jeg kan gjøre hva som helst når det kommer til musikk. Fordi jeg er musikk, akkurat som dere.

Gjør enhver låt grisete

R. Kelly har også tidligere prøvd å bevise sitt spesielle musikalske talent, som går ut på at han kan skrive forførende låter om et hvilket som helst tema. Det har han blant annet tidligere gjort med låter som «Sex Planet», «Sex in the Kitchen» og «Sex Weed».

– Jeg vet hvordan man pakker budskapet inn i en melodi og gjør det komisk, men samtidig seksuelt, sa R. Kelly til Rolling Stone i fjor.

– Med min gave kan jeg egentlig skrive en låt ut fra hva som helst.

Se videoen nedenfor fra da R. Kelly besøkte musikkmagasinet Rolling Stone. De ga ham fire (rare) låttitler, og ba sangeren om å lage en sang basert på dem. Den utfordringen tok han på strak arm.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Skandaleomsust

R. Kelly er vel så kjent for alle skandalene som for musikken. Sangeren har blant annet blitt anklaget for å ha sex med mindreårige, overgrep og for produksjon av barnepornografi.

Andreas Wiese skrev i fjor en kommentar i Dagbladet om hvor lett folk glemmer disse anklagene, og heller hyller hans musikalske talent:

– Noen ganger er det en innforstått, liksom hipsterkul eller nærmest småfnisete henvisning til hans begeistring for unge jenter. Han er jo så opptatt av sex. Skandaler kler artisten.

Wiese viser også til et fyldig intervju The Village Voice har gjort med tidligere musikkjournalist i avisen Chicago Sun Times, Jim DeRogatis. DeRogatis har jobbet mye med R. Kelly-sakene, og forteller i intervjuet hele historien i detalj, med dokumentasjon vedlagt.

Slapp album i desember

Det siste albumet R. Kelly slapp var Black Panties, som kom ut i desember i fjor. Da trillet P3s anmelder fem øyner på terningen og skrev blant annet:

– Er R. Kellys satengdraperte univers ren galskap, kilde til stor humor eller genial musikk? Jeg velger å huke av samtlige punkter. Han har bevist det gang på gang: Ingen skildrer og omformer delikate situasjoner til detaljrik og eksepsjonell musikk bedre.

Se musikkvideoen til R. Kelly – «Ignition (Remix)»:

Se musikkvideoen til DJ Cassidy – «Make The World Go Round» ft. R. Kelly: