Radiohead selger sin første demo

Betal i overkant av en kvart million norske kroner og demokassetten kan bli din.

Radiohead, et av de mest kritikerroste britiske bandene gjennom tidene, auksjonerer bort sin første demo-innspilling på eBay. Kassetten består av femten spor og koster 31 000 engelske pund, noe som tilsvarer cirka 284000 norske kroner.

Radioheads første demokassett. (Foto: Ebay)
Radioheads første demokassett. (Foto: Ebay)

Shindig og On A Friday var gjengens bandnavn da låtene ble spilt inn. Før storhetstiden som inspirasjonskilde for utallige band – og over 30 millioner solgte plater – møttes de på Abingdon School, en kostskole for gutter sør i England. Radiohead er kjent for sin særegne eksperimentelle rock og består av fem medlemmer med vokalist Thom Yorke som frontmann.

Hør Radiohead i Spotify

Spilte på skolens musikkrom

Radiohead kalte seg Shindig en kort periode, før de forandret navn til On A Friday – en referanse til bandøvingsdagen, da de spilte på skolens musikkrom. Senere endret de bandnavnet til Radiohead etter en Talking Heads-sang. Ønsket om et nytt bandnavn skal ha kommet fra plateselskapet EMI.

Forrige måned forsøkte en Radiohead-fan å selge billett til en utsolgt konsert til «en attraktiv kvinne», for å få hevn på sin utro eks-kjæreste, melder Digitalspy.

Se videoen til «Lotus Flower», et spor hentet fra The King of Limbs (2011), deres hittil siste utgivelse: