Rapper seg opp og fram

Da Kaveh var tolv år, begynte han å skrive låter for å imponere en jente. Nå er stjerneskuddet Ukas Urørt.

– Jeg var interessert i en jente, men hun likte kun folk som holdt på med breaking. Jeg måtte jo selvfølgelig prøve å imponere henne, så jeg begynte med breakdance. Jeg fant kjapt ut at jeg ikke var skapt for det, og tenkte at jeg heller kunne lage en låt, forteller Kaveh – som er Ukas Urørt.

Han sier ingenting om hvordan det gikk med jenta, men da gutta i nabolaget likte låta, bestemte Kaveh seg for å bli rapper.

– Jeg tenkte bare ”hvorfor ikke” – og siden har det sakte, men sikkert, utviklet seg.

P3 Urørt mener:

17 år gamle Kaveh markerer seg med ærlige tekster på norsk, stødig flow og fengende låter. Den lovende oslogutten har allerede jobbet med flere store navn –  og fortsetter han å skrive sterke låter som ”Gnagsår”, kan han fort bli  en av norges ledende rappere.

Mer om: Kaveh på Urørt

Usikker på egne evner

– «Gnagsår» er en låt jeg skrev i slutten av 2010, og er fra min debut-EP som heter Alt Eller Ingenting. Låta skildrer usikkerheten overfor det jeg driver på med, slik jeg så på det akkurat da. Det var veldig mange spørsmål som surret i hodet mitt, om hvorvidt jeg ville lykkes, eller om all tiden jeg hadde brukt på musikk var til ingen nytte, forteller Kaveh.

Den unge artisten håper at musikken han lager aldri vil bli satt i bås som «typisk Kaveh».

– Det er rett og slett fordi jeg ikke vil låse meg i en spesiell musikalsk retning.

Hør intervjuet fra P3 Urørt her:

Kaveh forteller at han i det siste alt fra harde ting, til mer rolig musikk og til og med dubstep. Han har blant annet vært med på årets Gatekunst-prosjekt i regi av Forente Minoriteter, sammen med Dreamon og Thea Oskarsen.

Se videoen til låta «Gnagsår» her:

Den nye Shakespeare

Kavehs fulle navn er Kaveh Kholardi. Da han først begynte å rappe var det under et helt annet navn – nemlig K-speare.

– Det var fordi jeg så på meg selv som den nye Shakespeare, haha! Jo mer jeg vokste, jo latterligere ble navnet. Etter hvert byttet jeg derfor til Kaveh. Det er det alle kjenner meg som, og det ble naturlig at jeg brukte det som artistnavnet mitt, forklarer han.

Mye på trappene

Kaveh føler ennå ikke at han har markert seg ordentlig som artist, men føler at det å bli Ukas Urørt er et skritt i riktig retning.

– Det er jo stort, fordi det er en slags bekreftelse på at jeg tydeligvis gjør noe riktig. I tillegg trigger det meg til å jobbe hardere med det jeg driver med, for å utvikle meg mest mulig framover, oppsummerer den ambisiøse artisten.

Han jobber for tiden med sin første singel, og er i studio med produsenten Nasty Kutt og oslotrioen Tailors.

– Det blir spennende å se reaksjonen fra folk på den nye musikken, fordi veldig mye av det jeg har laget i 2011 ennå ikke er utgitt, forklarer han.

I tillegg skal han varme opp for amerikanske J. Cole på Sentrum Scene i novmber.

– Det blir et par opptredener mot slutten av 2011, og neste års by:Larm blir stort. Det blir spennende å showcase meg selv for folk fra musikkbransjen, sier Kaveh.

Mer: Urørtartister på by:Larm.

Romanse-rykter

Selv om Kaveh ikke er en stor artist ennå, har han fått en forsmak på hvordan dét livet kan arte seg.

– Det har ikke vært så mange skandaler, men i det siste har det faktisk skjedd en del rare ting. Etter diverse shows har det kommet folk bort til meg som vil vite om det er sant at jeg er i et forhold med en jente de kjenner. Det er en 11 år gammel jente som har gått rundt og fortalt at vi var sammen. Først ble jeg sjokka, men så måtte jeg le.

Selv har han også skrytt på seg en relasjon.

– Jeg la sjela mi inn i å overbevise halve Oslo om at Chirag var fetteren min, haha!

Forbilder

Karpe Diem var blant Kahevs største forbilder da han begynte å rappe.

– Jeg synes det er interessant å se artister som gjøre noe mer ut av musikken sin, folk som ikke bare legger vokaler på en beat – men jeg hører ikke bare på hiphop, sier han.

– Det folk derimot ikke vet om meg, er at mitt første forhold til musikk var band som The All-American Rejects og System Of A Down. Det var ikke før senere at jeg begynte å høre på hiphop. Nå for tida hører jeg mye på den nye plata til Maria Mena, den er helt rå!

Av andre Urørt-artister, trekker Kaveh fram Emilio og Dreamon og som personlige favoritter.

– Emilio har jeg i tillegg kjent i flere år. I tillegg må jeg nevne Envy -gutta, som gjør det bra om dagen. Det som kanskje er mer fascinerende med dem er maskineriet bak. Stor shout-out til hele 5 Star-gjengen, de har vist støtte i lang tid og viser at man kommer veldig langt med dedikasjon og hardt arbeid.

Podkast

Sjekk ut podkasten fra sendingen som inneholder intervjuet med Kaveh. Hør den direkte her, eller last den ned fra iTunes. Du finner også et rikt podkastarktiv her

Liker du Kaveh og «Gnagsår»? Legg gjerne igjen din mening i kommentarfeltet under!