«Rays Of Light» har solgt til platina

– Det er veldig stort for oss å se at «det nye» Broiler-prosjektet funker. Hør også første smakebit på duoens nye remiks her!

Denne uka ble det klart at Broiler-låta «Rays Of Light», som har vært en av de mest spilte låtene på P3 den siste uka, har gått platina.

Låta til duoen, som består av Mikkel Christiansen og Simen Auke, har blitt nedlastet nærmere 3000 ganger og blitt strømmet over seks millioner ganger.

– Under vårt første møte med Nastykutt bestemte vi oss for like greit å ta en session sammen og dette ble starten på «Rays Of Light», forteller gutta i Broiler til P3.no.

– «Det nye» Broiler-prosjektet funker

Den norske dj-duoen trenger ikke noe særlig introduksjon selv om de har fjernet “dj” fra artistnavnet og sluttet med norske tulletekster om ski. I sommer har «Rays Of Light» runget ut av høyttalere på bryggekanter, uteplasser, båter, parker og hagefester.

BroilerBråvalla

Selv synes de det er stort å se at «det nye» Broiler-prosjektet funker.

– Det er veldig stort for oss å se at noe vi legger utrolig mye jobb i funker som det faktisk gjør.

– Hva var grunnen til at dere endret musikken fra tulletekster om ski til et mer seriøst uttrykk? Og har dere en backup-plan?

– For det første så finnes det ingen backup-plan, dette er planen! Vår drøm har hele tiden vært å lage musikk som hele verden kan danse til, sier de og fortsetter:

– For å få til dette følte vi at vi måtte endre låtene til engelske tekster og tekster folk kan relatere til sin egen hverdag.

Fornøyde med bilstuntet

Den er ikke bare for «Rays Of Light» Slemmestad-duoen har fått mye oppmerksomhet for den siste uka.

Da de skulle lansere sin nye singel «Money» valgte de nemlig å spille inn et bilstunt og legge ut på Youtube. I klippet ser vi Niklas Strandbråten tilsynelatende hoppe over Christiansens bil og i skrivende stund er videoen sett av nærmere 800 000 mennesker.

– Stuntet ja. Hva kan man si om det. Det funka. Videoen har spredd seg til hele verden. Vi er veldig fornøyde med med at vi prøvde en litt annerledes gate for å promotere vår musikk, forteller dem.

Det kom senere fram at videoen imidlertid var tull, men duoen oppnådde god promotering.

Drømmer om utlandet

Men selv om dj er fjernet fra artistnavnet og låtene har fått et mer seriøst uttrykk, har ikke Mikkel og Simen blitt voksne enda.

– He-he, vi har ikke forandret oss så mye.

Nå er målet å slå gjennom i utlandet. I tillegg jobber de med ny musikk og de røper at de vil slippe noe nytt om ikke alt for lenge.

– Det er selvsagt vårt store mål og vår store drøm å slå gjennom i utlandet. Vi har spilt flere store festivaler i Sverige i sommer og er super happy med det, men vi tar et skritt om gangen.

– Når kan vi vente oss ny musikk?

– Det kommer mye nytt fremover, blant annet en remiks vi har gjort for Hedegaard og Lukas Graham.

Her kan du høre en smakebit av remiksen «Happy Home»: