Rihanna sliter med å selge ut

Ifølge svenske aktører var billettsalget lunkent under gårsdagens Stockholm-konsert. Denne ukens konserter i Oslo og Bergen er ennå ikke utsolgt.

Med kun to dager igjen til Rihanna skal opptre på Telenor Arena – og tre dager til samme konsert på Koengen i Bergen – er ennå ikke billettene utsolgt.

Dette kan sees i sammenheng med Aftonbladets sak om at billettsalget har vært labert i forkant av gårsdagens Rihanna-konsert i Stockholm – særlig for andrehåndsselskapene. – Det går sakte. Det er ikke noe press på billettene i det hele tatt, har Henrik Jonsson fra Biljettshop uttalt til den svenske avisen.

Les anmeldelsen fra Kollenfest: Tåken lettet for dronningen (6/6)

– Har solgt bra

Kristin Svendsen, som er markedssjef i konsertarrangøren Live Nation, påpeker at de ikke deler konkrete tall fra den digitale billettluka, men sier at de er fornøyde med salget.

– Vi har noen billetter igjen, så vi regner ikke med at det blir helt utsolgt. Men vi har solgt bra med billetter, sier Svendsen.

Hun får støtte fra markedssjef hos Billettservice, Odd-Terje Lyngen, selskapet som er ansvarlig for å selge Rihanna-billettene på vegne av Live Nation her i Norge.

– Det har vært snakk om at konsertene har solgt dårlig i Sverige, men det har det ikke her. Det har gått bra, presiserer Lyngen.

Dukker opp timevis for sent

Mange mener at Rihanna har skjøvet fansen fra seg iløpet av hennes Diamonds verdensturné – som har pågått siden begynnelsen av mars. Superstjernen klarer nemlig ikke å møte opp i tide til konsertstart, og følger dermed en tradisjon Guns ‘n’ Roses er viden kjent for. Selv om publikum måtte vente 30 minutter på overtid i Stockholm, har superstjernen ikke vært fremmed for å vente opp mot tre timer med å stige inn på scenen.

Muligens var dette årsaken til at en konsertgjenger kastet en chipspose etter Rihanna etter at hun dukket for sent opp på forrige ukes konsert i Manchester, slik at konserten stoppet opp i noen få minutter.

Positiv svensk anmeldelse

Likevel virker svenskene positive til selve konserten med Rihanna. I hvert fall hvis man skal tro Aftonbladets anmelder, Joachim Persson. Han skriver i sin ekstatiske anmeldelse blant annet at showet var en «storartad revansch av Rihanna», og skildrer særlig positivt avslutningsnummeret:

«När Rihanna snart ska lämna oss drar hon ur pluggen. Med några försiktiga pianohänder i bak­grunden kulminerar hela ­konserten i ”Stay”, en av vår tids allra största ballader. […] Rösten sorgknorrar i fyra helt magiska ­minuter,» skriver Persson i sin anmeldelse.

Så får den norske Rihanna-tilhengerskaren bare krysse fingrene for at hun ikke møter opp altfor sent på torsdagens og fredagens konserter.

Rihanna – «Stay (feat. Mykki Ekko)