Rike lik

Michael Jackson er blant kjendisene som tjener millioner etter sin bortgang.

Det er et kjent fenomen at mange artister får et karriereløft etter sin død.  Ofte er det nettopp en bortgang som må til for å slå gjennom. For noen kan dette bety en god del penger i kassa og en helsikes arvestrid. Spesielt når det er snakk om artister som Michael Jackson eller Elvis Presley.

LES: Suksess post mortem

Finansmagasinet Forbes har laget en liste over hvilke avdøde kjendiser som har tjent mest penger i år -en noe spesiell skatteliste kan man si.

Etter at Michael Jackson døde i 2009, så har han dominert førsteplassen og vært vanskelig å overgå. I år klarte skuespilleren Elizabeth Taylor å presse Michael Jackson ned til en andreplass.  Hun skal ha tjent inn rundt 1,2 milliarder kroner, mens Michael Jackson måtte se seg slått med sine 837 millioner.

Forskjellige inntektskilder

En av grunnene til at Elizabeth Taylor toppet listen i år, skal være fordi det ble holdt en auksjon hvor de solgte noen av eiendelene hennes. Her skal blant annet et ekte Van Gogh-maleri gått under hammeren. Den nederlandske maleren var aldri populær under sin levetid, men kunstverkene har blitt svært ettertraktet etter hans død. Noe som viser at samfunnet ikke har forandet seg så altfor mye.

Sannsynligvis vil «kongen av pop» kapre tronen igjen til neste år. Ikke nok med at han har en god del sikre inntekter i sin egen musikk, men han eier også 50 prosent av aksjene i Sony/ATV Music Publishing. Dette betyr at han får inn penger fra artister som Lady Gaga, The Beatles og Taylor Swift.

Michael Jackson – They Don’t Care About Us

Produktsponsing

Det er ikke nødvendigvis artistens investeringer som betyr penger i kassa, av og til holder det med å ha et kjent navn. Bob Marley havnet på en femteplass, og har vist seg å være en flink forretningsmann selv etter sin bortgang. Forskjellige firmaer bruker navnet hans  til å produsere alt fra avslappende brus til hodetelefoner, noe som gir gode inntekter for en mann i graven.

Forbes’ Topp 10-liste:

1. Elizabeth Taylor

2. Michael Jackson

3. Elvis Presley

4. Charles Schulz

5. Bob Marley

6. John Lennon

7. Marilyn  Monroe (delt med Albert Einstein)

7. Albert Einstein (delt med Marilyn Monroe)

9. Dr. Seuss

10. Steve McQueen