Rørt av Urørt: Nico & Vinz

Nico & Vinz er på vei inn i verdens største musikkmarked. – Det betyr så mye for vår drøm om å erobre verden, sier duoen.

Det var i 2011 at det smalt for Nicolay Sereba og Vincent Dery.

Under artistnavnet Envy ble de først Ukas Urørt, før de imponerte alle under by:Larm med et liveshow som var misunnelsesverdig tight. I dag topper duoen lister i Europa og blir radiolistet i USA med «Am I Wrong», men i 2011 var det «All That» som overbeviste Urørtredaksjonen om å gi gutta en sjanse.

Hør hele innslaget om Nico & Vinz i Urørt

Envy på Rådhusplassen (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Nico & Vinz – da som Envy – på Rådhusplassen i fjor. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

– Alltid vært Nico & Vinz

Allerede i det første intervjuet med Urørt nevner Nicolay Sereba og Vincent Dery at det er Nico & Vinz de først ville hete. I dag, etter suksess i Europa og Norge som Envy, har de gått tilbake til navnet som først føltes riktig.

Duoen hører seg selv diskutere navn i 2011

– Vi var aldri så glad i navnet, men vi ble bare vant til det. Det var så utrolig mye og mange ting som het Envy. Så for å kunne skille oss ut og ha et litt mer personlig navn så gikk vi tilbake. Det var faktisk godt å få vekk det navnet.

Anerkjennelsen vi fikk gjennom Urørt var nok med på å springbrette oss litt

– Alltid vært selvsikre

Det store målet har alltid vært å erobre verden og det har Nico & Vinz alltid vært tydelig på i media, nå begynner de kanskje å nærme seg.

–Vi har alltid hatt den selvsikkerheten på at vi skal få det til. Jeg mener at du kan få til alt om du bare legger nok energi og styrke inn i det. Denne mentaliteten, og at vi klarer å tenke på den måten, er nok mye av grunnen til av vi er der vi er i dag.

Selvsikre som Ukas Urørt

Se: Nico & Vinz live hos Christine

Urørt har vært med hele veien

Det kan til tider virke som om duoen tenker at selvsikkerhet er alt som skal til, men de kan også vise frem en reflektert side. Nicolay og Vincent er veldig takknemlige for alle som har jobbet rundt og for dem, blant annet P3 og Urørt.

– Urørt og P3 har vært med fra starten og vært med å bygge oss opp. Anerkjennelsen vi fikk gjennom Urørt var nok med på å springbrette oss litt. Også spilte vi på urørtscenene på de norske festivalene den første sommeren. Så jeg tror urørt var en viktig del av den tidlige karrièren vår.

– Vi skal ha eneren i USA

I tillegg ligger masse hard jobbing til grunn, i 2011 ble gutta inspirert av 50 Cent og hans bok «The Fiftieth Law». I boka tar 50 Cent opp hvor viktig det er å ofre alt rundt og ha planene klare.

Nico & Vinz om Fiftieth Law i 2011

Egen identitet

I disse dager avslutter Nico & Vinz den skandinaviske turneen sin og skal snart flytte over dammen til USA for å gjøre ferdig det nye albumet. Dette gjør de med gigantplateselskapet Warner Music i ryggen, men duoen valgte lenge å holde seg unna store plateselskaper.

– Da vi skulle lage vår egen identitet, den personligheten vi ville selge til verden, så måtte vi lage den alene. Når vi fant den så kunne vi ta med et stort plateselskap på laget for å forsterke den identiteten som vi allerede hadde kommet på bordet med. Så i starten holdt vi oss litt uavhengige, men etterhvert trengte vi et større maskineri.

For ikke mange dagene siden var det over 90 radiokanaler i USA som plukket opp «Am I Wrong» og la til låta på sine lister.

– Radiolisting betyr så mye

Envy spelar live hjå Christine. (Foto: Rashid Akrim/NRKP3)
Duoen har gjestet P3 ofte de siste årene – her live hos Christinei fjor høst. Foto: Rashid Akrim/NRK P3

Er ikke superstjerner

– Vi er ikke superstjerner enda, men nå er det 100 prosent realistisk at vi kan nå det vi prøver å oppnå. Samtidig er vi ikke naive og vet at vi er langt unna, men kommer vi først inn, da skal vi ha eneren!

Billboard Magazine har også plukket opp Nico & Vinz og duoen ligger og bobler rett under listene. Snart ser de også kanskje på seg selv som superstjerner.

Snart superstjerner

Hør hele innslaget om Nico & Vinz i Urørt