Se Datarocks MGP-videodagbok

Se hvordan Datarock varmer opp til MGP-finalen i morgen – en finale de selvfølgelig tar for gitt at de kommer til å vinne.

I morgen er det duket for finale i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum. Etter tre delfinaler har publikum stemt frem 10 finalister som skal kjempe om MGP-tittelen og representere Norge i Eurovision Song Contest i Malmö 18. mai.

Joggedress-karene fra Bergen – Datarock – er en av finalistene som kom videre med låten ”Underground” i første delfinale. Før de meldte seg på den store folkefesten har de gitt ut flere album, blitt Spellemannominert og spilt over 850 konserter verden over.

Etter den første delfinalen i Steinkjer var det Vidar Busk, Gromth med Emil Solli-Tangen og Datarock som gikk videre til finalen. Siden den helgen har Datarock strategisk nok brukt mye tid på å varme opp til Oslo Spektrum i morgen. Forrige helg arrangerte de en MGP-fest i Bergen, og nå har de samlet hele opptrinnet i en 4 minutters videodokumentar.

– Da vi gikk videre i til finalen tenkte jeg at måtte ha en stor MGP-helg i Bergen. Så vi spilte konserter og laget en fest der vi delte ut 40 flasker champagne forrige helg, forteller vokalist Fredrik Saroeaen til P3 Musikk.

– Det ble utrolig god stemning, og folk gjorde to ting de som regel ikke gjør: Å se Melodi Grand Prix på storskjerm og drikke seg full på champagne, sier han, og legger til at Bergen plutselig ble veldig glamorøst.

Sniker til seg stemmer

De rødkledde guttene står klare med en discolåt i Oslo Spektrum i morgen, og Fredrik mener sangen deres er den perfekte MGP-låta. Videre forteller han at en av grunnene til at de disket opp en Datarock-helg i hjembyen var for å huke inn flere stemmer.

– Helt ærlig så var det jo det. Det er lov å stemme selv om du har sex og ikke tv, sier han.

Nå gleder de seg til finalekvelden og legger ikke skjul på at de gjerne vil vinne. Og går de hele veien mener Fredrik at de har stor sjanse til å komme lagt under den internasjonale finalen.

– Vi vinner. Det er klart. Om vi gjør det skal vi feire og slå de 40 flaskene med champagne som ble drukket forrige helg, avslutter han.

Les også: – Kan bli for sexy

Hør alle MGP-finalistene:

Gromth feat. Emil Solli-Tangen – ”Alone”: 

Datarock – ”Underground”: 

Vidar Busk – ”Paid My Way”: 

Fjellfolk – ”Ulvetuva”: 

Margaret Berger – ”I Feed You My Love”: 

Annsofi – ”I’m With You”:

Lucky Lips – ”Sweet And Heavy”:

Adelén – ”Bombo”: 

Gaute Ormåsen – ”Awake”: 

Sirkus Eliassen – ”I Love You Quiero”: 

Finalen vises i morgen på NRK1 klokken 21.40.