Se First Aid Kit spille fersk låt

– Den handler om at ingenting varer og at man må ta vare på det man har, sier søstrene som fremførte «Stay Gold» fra deres nye album på Marienlyst.

For to år siden fikk de svenske søstrene Johanna og Klara Söderberg, best kjent fra gruppa First Aid Kit, sitt store gjennombrudd med albumet The Lion’s Roar.

Med låter som «Emmylou», «The Lion’s Roar» og «I Found a Way», smeltet de en hel verden og fikk P3s anmelder til å trille terningkast fem. Anmelder skriver blant annet at “dette er fyrstehjelp mot januartristesse på oppimot sitt finaste”.

I går slapp de sitt tredje album Stay Gold og i den forbindelse hadde Ruben besøk av dem for en stund tilbake – og nå kan du se de spille tittelsporet live.

First Aid Kit på besøk hos Ruben. Foto: NRK P3
First Aid Kit på besøk hos Ruben. Foto: NRK P3

– Carpe Diem

Stay Gold kommer fra et dikt av Robert Frost, «Nothing gold can stay». Den handler også om at ingenting varer og at man må ta vare på det man har, forteller Klara.

– Carpe Diem, skyter Johanna inn.

Hør hele intervjuet med First Aid Kit her.

Etter stor suksess med EP og to album er de nå klare for å turnere med sitt tredje album, Stay Gold.

– Alle låtene på den nye skiva er ganske ulike. “My Silver Lining” føles ut som en bra førstelåt, i tillegg er det flere nye elementer som blant annet strykere som tar stor plass på albumet.

Vil du se mer livemusikk fra First Aid Kit? Trykk her.

I sommer kommer søstrene tilbake til Norge der de skal spille på Trænafestivalen og Slottsfjell, i tillegg skal de turnere både i USA, Australia og Europa.