Se Lerche spionere på nabodama

Sondre Lerche utleverer seg selv og sine kikkervaner i ny musikkvideo.

Sondre Lerche overrasker stadig. «I’m Always Watching You» er første singel ut fra et nytt album bergenseren har jobbet med de siste tre årene. Sangen har et uttrykk som trolig vil få de fleste 80-tallsnostalgikere til å trekke på smilebåndet – med en utpreget synth fra første sekund.

– Jeg har alltid vært svak for Bowie på 80-tallet, og det føles egentlig ikke som en ny retning, men mer et konstant behov for noe annet, som jeg alltid har følt i musikken, og har vært heldig å kunne leve ut.

Identifiserbar tematikk

Det er lett å kjenne seg igjen i teksten og musikkvideoen «Im Always Watching You» – den altoppslukende følelsen av å være hekta på en person som man ikke kan få. I musikkvideoen, som er regissert av Johannes Greve Muskat, gjør Lerche akkurat det han synger om – han overvåker dama i naboleiligheten fra sitt eget soverom.

– Låten er en av de aller tydeligste, minst tvetydige tekstene jeg har skrevet, så jeg hadde et ønske om å følge dette opp i videoen for en gangs skyld. Tanken bak videoen var vel ganske enkelt å fange frustrasjonen, begjæret og spillet mellom to elskende, håpløse typer.

Sondre Lerche viser seg fra sin skitneste side i sin nye musikkvideo. Foto: YouTube/skjermdump
Sondre Lerche viser seg fra sin skitneste side i sin nye musikkvideo. Foto: YouTube/skjermdump

Digital spionasje

I videoen har Lerche meldt seg ut av verden, samtidig som han ikke orker tanken på å være helt uten kontakt. Han befinner seg i et limbo der dagene består av å gjemme seg under dyna eller bak en skjerm.

– Det er jo fascinerende og vilt hvordan vi hele tider ser på hverandre, lar oss forføre av hverandre, tolker hverandre på trygg avstand via telefoner og datamaskiner. For de to i denne sangen blir dette et redskap for overvåkning, voyeurisme, og en substitutt for savnet.

Han forteller at han skrev låten i vinter med et behov for å fatte seg i klarhet og konkrete bilder, og ikke i metaforer.

– Dette var følelser og et scenario jeg hadde blitt litt for godt kjent med. Å savne noe man selv har avvist. Og hvor lett digital spionasje blir en fattig trøst.

Groovy ting i vente

I begynnelsen av 2017 tar Sondre Lerche og hans band turen innom over 40 plasser i Norge med sin omfattende Pleasure Tour. Lerche lover at de skal skape fest i hver eneste by eller bygd de er innom, og forsøke å forandre ethvert rom de spiller i til en mørk, svett kjeller.

– Hvorvidt 80-talls vibben i «I’m Always Watching You» er representativ for det som kommer er vanskelig å si, men det er en del ganske friske, groovy ting i vente. Jeg gleder meg i alle fall veldig til å dele!

Kanskje Lerches forkjærlighet for 80-talls-r&b er inspirert av Bobby Brown og hans New Edition?