Se Madcon rømme fra politiet

VIDEOPREMIERE: Duoen fortsetter å lade opp til nytt album med en ny, konseptuell musikkvideo.

– Det er sånn det skal være, du må kose deg!

Dette er ordene du hører Madcons Tshawe Baqwa ytre, mens han og makker Yosef Wolde-Mariam våkner brått på en sofa, rasker til seg noen klær, og rømmer fortere enn svint ut av et vindu fra politiet.

Hør også: Tett på Yosef

Slik åpner den over åtte minutter lange musikkvideoen til «Drimmedua», deres nye singel som ble sluppet forrige uke. Og som Tshawe påpeker, er den en viktig brikke i konseptet for deres kommende album; Contakt 2.

– Som med skiva så henger alt sammen visuelt også, sier han. Det samme gjorde de med musikkvideoen til «Shoo» og «Ting & Tang» fra i fjor, som handlingsmessig henger sammen med den nye videoen.

Opptatt av å løfte nye talenter

De figurerer imidlertid ikke alene i musikkvideoen. Duoen har sikret seg Bergens-rapperen Kamelen med på moroa. Da han ble spurt om å få jobbe med Madcon, var svaret åpenbart for ham.

– Jeg har hørt på de siden jeg var liten, og fikk i grunn sjokk da Tshawe ringte og spurte om jeg ville være med. Å jobbe med dem var veldig profesjonelt, men samtidig gøy, sier Kamelen.

Madcon og Kamelen på musikkvideoinnspilling. Foto: Sony Music

Å invitere Kamelen ser Madcon på som en videreføring av tradisjonen de begynte med Contakt (2012).

– Brorsan er en feit Kamel, og det er jo nettopp det hele konseptet med skiva vår dreier seg om: Å bidra med å videre introdusere nye talenter på veien opp og/eller ta med artister du allerede kjenner til og bare lage god musikk sammen, sier Tshawe.

Dobbel musikkvideo

Men det er ikke bare «Drimmedua» som er subjektet for musikkvideoen. Også den nye låta «Tårer» er med, som viser noen av landets mest prominente rappere, inkludert Vinni som bidrar på låta. Samtidig handler den om hvor hardt Madcon selv har jobbet for å bli suksessfulle artister.

– I disse dager er mange av kidsa ikke klare over hvor mye det krever for å oppnå et visst nivå. Det er grunnen til hvorfor vi nevner de kollegaene vi kjenner som vet dette her. At det ikke var eller er noen spøk, og som kanskje kan være en liten påminnelse eller lærdom at din favorittrapper kom seg ikke dit med flaks, men med kontinuerlig dedikasjon og hardt arbeid, sier Tshawe, og legger til:

– Om man ikke er fylt med ambisjon og inspirasjon, så er det som en vond mage som bare er fylt med gasser. Da kommer det bare masse fjert og substansløst dritt.