Se rapperen hylle sin avdøde kamerat

– Jeg ønsker å gi et ærlig bilde av hvordan han var, forteller Jonas Benyoub.

Rapperen Jonas Benyoub endret teksten da han skulle covre French Montanas «Unforgettable» hos Christine. Sangen ønsket han å dedikere til vennen som ble knivdrept for et par uker siden.

Ønsker å forevige minnet hans

– Jeg har det ganske tungt, men jeg ville gjøre noe for han. Arvin var en god og positiv kar, og jeg håper at dette kan bidra til å forevige minnet om han.

Tirsdag formiddag ble kameraten bisatt i Ellingsrudåsen kirke. Benyoub forteller at kirken var fullsatt av unge mennesker, tidligere lagkamerater fra Vålerenga og folk som bare ville vise medfølelse.

– Det var en fin blanding av en kristen og muslimsk begravelse. Det var fokus på toleranse og mangfold av kulturer.

Hør hele sendingen her

Arvin Taravaty ble knivstukket og drept ved T-banen på Ellingsrud torsdag 9. september. I tiden etter har mange mennesker samlet seg her og lagt ned blomster og lys for å minne 20-åringen.
https://www.instagram.com/p/BY59nPDgd4S/

Artisten tenker at den forferdelige hendelsen var en vekker for lokalmiljøet i Groruddalen.

– Vi hadde glemt hverandre litt, men nå står vi mer samlet enn noen gang før. Det er fint når 200 unge mennesker finner tilbake til hverandre i sorgen, samtidig som det er trist at det er noe slikt som må til for at det skjer.

Kontaktet Skam på egenhånd

I tillegg til en rørende coverversjon fremførte 22-åringen sin egen sommerhit «Youm Wara Youm» (på arabisk: dag etter dag).

Låten fikk god medfart etter å ha blitt brukt som soundtrack i siste sesong av Skam, og etter flere år med undergrunnskred signerte Ellingsrud-rapperen med Universal Music i sommer.

P3 Live: Jonas Benyoub «Youm Wara Youm»:

Hvordan gikk det seg til at Skam brukte låta di? spør Christine.

– Jeg kjente at det var på tide å gjøre noe eget nå, og derfor kontaktet jeg bare folka bak Skam selv. De søkte arabisk-inspirert musikk, så jeg tenkte at dette var en gyllen mulighet til å prøve seg.

Hør all musikken fra Skam her

Rapperen tenker at nordmenn kanskje er litt for tilbakeholdne og at det hjelper å ha røtter fra Marokko.

– Det verste som kan skje er jo at man får et nei.


Jonas Benyoub har allerede rukket å samarbeide med Norges mest veletablerte rappere. Her med Don Martin og Chirag i låta «Ordfører», som er produsert av Tommy Tee: