Se traileren til Kurt Cobain-dokumentaren

Inneholder uutgitt videomateriale, ny musikk og klipp fra hjemmet til Cobain, Courtney Love og datteren.

Kurt Cobain avbildet på MTV Music Awards i 1992. Foto: NTB Scanpix, Reuters, Lee Celano
Kurt Cobain avbildet på MTV Music Awards i 1992. Foto: NTB Scanpix, Reuters, Lee Celano

Dokumentaren Montage of Heck fikk masse skryt da den ble vist på filmfestivalen Sundance tidligere i år.

«Uten tvil den beste filmen jeg så på Sundance i år», skriver Entertainment Weekly. «Den mest intime rockedokumentaren noensinne», skryter Rolling Stone. «Innovativt og kreativt», mener Indiewire. «Den definitive Cobain-dokumentaren», fastslår Consequence of Sound.

Nå har den første traileren endelig truffet internettet. Dokumentaren, som er regissert av Brett Morgen, tar for seg livet til den mystifiserte Nirvana-frontmannen Kurt Cobain.

Se videoen øverst i saken!

Tett på familie og venner

I løpet av innspillingprosessen har regissøren hatt nær kontakt med venner og familie til den Washington-fødte mannen – inkludert datteren Frances Bean (22) som han fikk med artist Courtney Love.

Hør Nirvana i Spotify og WiMP

Blant annet blir bassist i Nirvana, Krist Novoselic, intervjuet. En samtale mellom musikkjournalist David Fricke fra Rolling Stone og artisten, som gikk bort i en alder av 27 år, er også flettet inn i dokumentaren.

Montage of Heck, som har 4. mai som offisiell lanseringsdato, inneholder uutgitt videomateriale, ny musikk og klipp fra hjemmet til Cobain, Love og datteren.

Courtney Love, Frances Bean og Kurt Cobin. Skjermdump, Yahoo
Courtney Love, Frances Bean og Kurt Cobin. Skjermdump, Yahoo

70 millioner album solgt

Filmen skal etterfølges av en bok som skal inneholde fotografier, tegninger og mer fra Kurt Cobain. Brett Morgen har sagt at lydsporet til dokumentaren også skal bestå av en uutgitt 12 minutter lang akustisk låt fra Cobain.

Grungerock-gruppen Nirvana er et av tidenes mest innflytelsesrike rockeband. Kurt Cobain, Krist Novoselic og Dave Grohl – stammen i bandet – ga ut kun tre album, Bleach (1989), Nevermind (1991) og In Utero (1993), men har solgt svimlende 70 millioner album på verdensbasis.