Se verdenspremiere på Lissie-låt!

– Jeg ikke vil være berømt hvis jeg må være skamløs, forteller Lissie om låta «Shameless». Se video fra hennes besøk i Popsalongen her!

Det tar mer enn tre år å glemme duetten som oppstod mellom amerikanske Lissie og Big Bangs Øystein Greni på Slottsfjell i 2010.

Etter en to år lang turné med bandet sitt og enda flere turer til Norge, kommer endelig det nye albumet til Lissie i juni. Mandag var hun Popsalongens gjest på P3.

– Jeg trodde jeg skulle klare å lage en ny skive raskere, men det siste halvannet året har jeg bare brukt til å skrive musikk. Mer enn 50 låter.

Uglamorøs bransje

Lissie har varmet opp for Lenny Kravitz og Tom Petty, men kunne i Popsalongen fortelle at hun aldri fikk møte Petty, og slett ikke fikk henge backstage med Kravitz.

– Petty møtte opp når det passa, og dro han når han var ferdig. Jeg fikk møte noen av bandmedlemmene hans, og de var fantastiske. Kravitz fikk jeg hilst på, men den glamorøse forestillingen om at vi sitter backstage og drikker øl sammen, stemmer ikke. Trist nok.

Lissie i Popsalongen. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)
Lissie i Popsalongen. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Med seg til Popsalongen hadde hun med seg en ny låt, som blir å finne på hennes kommende album.

Anders, Lissie og Aishath i Popsalongen. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)
Anders, Lissie og Aishath i Popsalongen. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

– «Shameless» handler om at jeg ikke vil være berømt hvis jeg må være skamløs, den handler om å ikke være uærlig, usmakelig og desperat – alt som oppstår i den reality-kulturen vi lever i. Folk er villige til å gjøre hva som helst for å bli berømte, og sangen oppstod som en observasjon av dette.

Se P3-premieren av “Shameless” øverst i artikkelen.

Lissie forteller at låta også handler om hennes egen usikkerheter, i en bransje hvor hun ser sjalsui, og folk som blir belønna for en oppførsel hun selv prøver å styre unna.

– Må man selge seg ut for å bli suksessfull, spurte Popsalongens programleder Aishath.

– Det er forskjellige typer suksess, så jeg tror ikke man alltid behøver å være med i en realityserie for å bli kjent.

– Dette er en ganske generell greie, og det er ikke for å være negativ, men hele greia med nettverking, det å knyte riktige kontakter som man bruker til man har fått det man trenger – for å så dumpe hele vennskapet, det styrer jeg unnna. Jeg kan se det komme på milevis avstand.

Se intervjuet her:

 
I sendinga gjorde Lissie også en cover av Fleetwood Mac. Dette er ikke første gang hun gjør den, tidligere har coverlåta vært med i en reklame, og i nå kan den høres i filmen Safe Haven.

Lisse – Go Your Own Way:

Se også: Lissie foreviges i Popsalongens Wax Museum